- Autor: ant.314
- Uživatelský recept
- Porce: 2.50
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
špagety penny | 300 |
Eidam 30% | 200 |
Rajčatový protlak Mikado | 100 |
Kečup | 50 |
Olej řepkový | 30 |
Dochucovadla:
majoránka, sůl, případně i česnek, asi 7 polévkových lžic vody
Energetická hodnota celkem: 8573 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 254,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 3429 kJ
Bílkoviny (g): 39.2, Tuky (g): 25.6, Sacharidy (g): 101.6, SAFA (g): 9.6, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Špagety uvařím, sýr nastrouhám, ostatní (omáčku) krátce povařím na velké pánvici s kořením (přidám trochu vody, aby se olej s protlakem smísil a vznikla tekutá omáčka, nikoli hustá kaše) a poté přidám špagety, zamíchám (čímž se pánev docela vyčistí a není odpad), nandám na talíř. posypu nastrouhaným sýrem a zamíchám, aby se poloroztavil (případně dám na chvilku do mikrovlnky). Recept (2.5 porce) je na celodenní dávku jídla, 1 porce je na oběd/večeři, 1/2 porce je na snídani. Neobsahuje dost vlákniny a zeleniny, nutno zkombinovat s něčím na vlákninu bohatým.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.