- Autor: 1a234
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrách (v suchém stavu) | 600 |
Med včelí | 150 |
Olej běžný (průměr) | 50 |
Energetická hodnota celkem: 12460 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 483,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 167,
Vláknina (g): 78,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2077 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 80.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 27.8, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Neloupaný hrách dáme nabobtnat( nejlépe přes noc) , potom dáme naklíčit ( např na síto)a občas prolijeme studenou vodou. Naklíčený hrách s olejem dáme zapéct nebo opražíme na pánvi. Křupavý hrách se může jíst s medem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.