- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 50 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Česnek | 15 |
Hrách (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
koření jako na bramboráky, sůl
Energetická hodnota celkem: 4004 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1001 kJ
Bílkoviny (g): 13.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 38.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žlutý hrách namočíme (přes noc). Před vařením vodu slijeme, proipláchneme a vaříme v nové vodě při mírném varu do "al dente" (13 minut). Během vaření doporučuji odebírat tvoříí se pěnu. Po uvaření vodu slijeme, hrachy rozmačkáme lžící (vzniklá hmota bude ít hustotu jako škubánky,, budou v ní mlé strukturované kouzky. Přidáme vejce, sůl. nastrouhané tři stroužky česneku a koření jako na bramboráky. a důkladně zamícháme. Z hmoty vytvarujeme čtyři placičky, které obalíme v ovesných vločkách. Necháme asi 10 minut odležet. Zmaříme na pánvi na rozpáleném oleji (placičky ho poměrně dost vypijí). Obracet opatrně, jinaki se palcičky drobí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.