TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hracháky

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

koření jako na bramboráky, sůl

Energetická hodnota celkem: 4004 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 155, SAFA (g): 3, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1001 kJ

Bílkoviny (g): 13.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 38.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Žlutý hrách namočíme (přes noc). Před vařením vodu slijeme, proipláchneme a vaříme v nové vodě při mírném varu do "al dente" (13 minut). Během vaření doporučuji odebírat tvoříí se pěnu. Po uvaření vodu slijeme, hrachy rozmačkáme lžící (vzniklá hmota bude ít hustotu jako škubánky,, budou v ní mlé strukturované kouzky. Přidáme vejce, sůl. nastrouhané tři stroužky česneku a koření jako na bramboráky. a důkladně zamícháme. Z hmoty vytvarujeme čtyři placičky, které obalíme v ovesných vločkách. Necháme asi 10 minut odležet. Zmaříme na pánvi na rozpáleném oleji (placičky ho poměrně dost vypijí). Obracet opatrně, jinaki se palcičky drobí.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 03. 2017 16:28
Také vyzkouším.
05. 03. 2017 15:48
To vypadá moc dobře :-)
05. 03. 2017 14:27
To vypadá dobře.
25. 02. 2017 23:35
Vyzkouším

Naši partneři