TOPlist
Sledujte nás:

Mrkvovocelerová pomazánka

Zpět
  • Autor: zueogpho
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, pažitka na dozdobení

Energetická hodnota celkem: 4140 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 111, SAFA (g): 2, Cukry (g): 80, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 414 kJ

Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 11.1, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Nastrouhat zeleninu a ihned zamíchat s tvarohem, dochutit. Cukr dle sladkosti mrkve. Citronová šťáva nebo kyselina citronová podle chuti na sladkokyselé, avšak minimálně proti zašednutí zeleniny. Při použití tučnějšího tvarohu méně olivového oleje. Nechat hodinu uležet. Nepřidávat žádné dálší tekutiny (mléko, smetana, jogurt atp.) - snižuje trvanlivost. Uchovávat v chladu a spotřebovat do tří dnů.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři