- Autor: zueogpho
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 500 |
Celer bulva | 400 |
Jihočeský tvaroh odtučněný | 750 |
Citronová šťáva | 15 |
Olej řepkový | 15 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pažitka na dozdobení
Energetická hodnota celkem: 4140 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 111,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 80,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 414 kJ
Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 11.1, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nastrouhat zeleninu a ihned zamíchat s tvarohem, dochutit. Cukr dle sladkosti mrkve. Citronová šťáva nebo kyselina citronová podle chuti na sladkokyselé, avšak minimálně proti zašednutí zeleniny. Při použití tučnějšího tvarohu méně olivového oleje. Nechat hodinu uležet. Nepřidávat žádné dálší tekutiny (mléko, smetana, jogurt atp.) - snižuje trvanlivost. Uchovávat v chladu a spotřebovat do tří dnů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.