- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 300 |
Mrkev | 320 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Kroupy ječné | 90 |
Voda | 1500 |
Petržel - nať | 30 |
Cuketa | 260 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Dochucovadla:
kurkuma, bylinková soľ, horalka, mletá rasca
Energetická hodnota celkem: 3108 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 389 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na repkovom oleji zahrejeme lyžičku mletej rasce a kurkumy. Pridáme nadrobnučko pokrájanú cibuľku a kúsok zázvory. Orestujeme. Pridáme n krúžky nakrájanú mrkvu, na kocky nakrájaný jeden zemiak a prepláchnuté krúpky. Podusíme, zalejeme cca litrom vody a povaríme. Keď je mrkva polomäkká, pridáme cukinu a kel. Varíme do mäkka. Ochutíme bylinkovou soľou a pridáme štedro petržlenovej alebo celerovej vňate. Dobrú chuť
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.