- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houska vícezrnná průměr | 180 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Bílek (syrový) | 70 |
Jihočeské máslo 82% | 10 |
Hlíva ústřičná | 200 |
Dochucovadla:
muškátový květ, sůl, pepř, kopřivy,petrželka,pažitka
Energetická hodnota celkem: 3277 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 89,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 819 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na kostky nakrájené celozrnné housky lehce opečeme bez tuku, pak přidáme nasekané jarní kopřivy a hlívu ústřičnou, žloutky smíchané s trochou mléka a nakonec sníh z bílků. Směs dáme do vymazané a vysypané formy a navrch dáme pár tenoučkých plátků másla. Pro masožravce můžete přidat kousek šunky (nebo anglické slaniny).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.