- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 300 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Olej řepkový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř,
Energetická hodnota celkem: 2057 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1029 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 24.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme na velké slze a vymačkáme z nich vodu. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a z brambor utvořené placičky na něj vložíme, snažíme se ,aby byly co nejtenčí. V okamžiku kdy jde s plackou na pánvi možné pohnout zalijeme ji vejcem (osoleným a opepřeným). Když je zespoda růžová otočíme ji a opečeme s druhé strany. Podáváme se zelným salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.