TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

1a234

Původní Sebekoučink

34 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 2.7 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 14111
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

CO dělat, když se pes bojí

13. 03. 2017

Naše psí holka se strašně bojí , když někde venku , na zahrádkách nebo v lese , řežou s pilou- tedy s motorovou.Podobně jak když kolem Mikuláše a Silvestra všude bouchají petardy.Vysvětlit si to nedá a rve mě na vodítku pryč a pryč.Když zastavím, radši by se udusila a pořád chce pryč.Má velikou sílu, musím jí potom mít úplně nakrátko, protože jinak bych ji neudržela.Snažím se přitom chovat normálně- jestli se to tak dá nazvat, když  jí držím aby se neurvala a nezmizela v dáli.Nehubuju ji ani nechlácholím, mluvím na ni, ale všechno marné.

Protože je tady hodně pejskařů - máte nějakou radu, jak na to,abychom to obě přežily ve zdraví když někde začne řezat pila?

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 03. 2017 00:27
Naše psice - belgický ovčák - se šíleně bála bouřky - ještě se u nás ani nezablesklo a ona se rvala do baráku tak, že ničila vstupní dveře...a tak jsme s ní proseděli všechny bouřky a nestačilo pustit ji dovnitř a být s ní, ale museli jsme na ni mluvit, hladit ji po hlavě, a vůbec chlácholit...někdy nám dokonce lezla na klín. A první pudlík, to byl kliďas, ale vyváděl, když jsme s ním jeli autem... druhý pudlík zase vedl úporné boje s vysavačem - a neuchlácholili jsme ho vůbec ničím. Řešili jsme vlastně jenom tu jízdu autem - veterinář nám dal homeopatika a pudlice byla sice pořád trochu napnutá, ale neštěkala a nevyla a necpala se za volant.
14. 03. 2017 18:37
Já jsem dávala hodně pamlsků a co nejvíce jsme se mazlili.
14. 03. 2017 09:49
Moji dva pudlíci se nebojí ničeho,v klidu vše sledují,ale ten před nimi měl hlukovou "fóbii",jak něco bouchlo,mohl se pominout a nepomohlo vůbec nic,jen když si mohl zalézt do páníčkovy postele a tam se klepal a klepal.Neporadím,je to individuální problém.Já randál taky nemusím :-)))
14. 03. 2017 09:10
To ti neporadím. S motorovou pilou problém nemáme, manžel řeže a pejsek leží a sleduje ho. Horší je to s petardami a nebo stačí když někdo vystřelí. Mluvím na něho a snažím se ho uklidnit. Na Silvestra už ani nemáme o půlnoci přípitek, sedím s ním na zemi a držím ho okolo krku. Teď o víkendu byl v televizi pořad Kočka nebo pes a pán co cvičí psi říkal, že se to dá odnaučit, že si pes zvykne.
14. 03. 2017 08:54
Moje Džína č. 1 se tak bála petard, že jsem s ní silvestra strávila zavřená na záchodě, neb tam to bylo nejméně slyšet.Pak jsme ji na každého silvestra dávala kynedryl.Trochu ji to utlumilo a víc ho prospala. Ale tato rada ti nepomůže na to , když jdete ven. Džína č.2 se nebojí vůbec ničeho, tak s ní problém neni.
14. 03. 2017 08:14
Já bych si položila otázku, jestli je nutné to řešit...jak často se takové situace stávají. Chápu, že je to omezující a pro psa nebezpečné -pokud je tak vystrašená a utekla by. Jen nevím, jak často se s tím člověk setká. Já musela svoji fenku naučit nebát se aut (i když doteď má respekt...ale netáhne pryč a nejančí)...jenže to je mnohem lepší zvuk a častější, takže se otrkala - ono nic jiného jí nezbylo, když jdete podél silnice a jede jedno auto za druhým. Doma třeba mixér, vysavač byl taky problém, ale taky si zvykla (tradiční pochvala a pamlsek za "vhodné" chování...ignorace, když vyvádí). Je fakt,že ta motorovka mnohem víc řve a je to obvykle někde v klidu, takže to víc vynikne než ve městě. Zkusila bych hračkou, povelem, pamlskem upoutat psovu pozornost...tedy jestli se dá...Extrém by byl jestli máte motorovku někoho poprosit ať s jí nahodí a bez řezání zkusit psa zvykat na ten zvuk. Postupně zvykat i na řezání. Ale já se s tímhle zvukem setkávám tak málo, že bych to neřešila. Podotýkám ještě, že co píšu funguje na mého rapla...ne, že mám patent na rozum :).
14. 03. 2017 07:53
Naše Betyna je už natolik hluchá, že ji petardy nevyrušují. Jako mladá se nebála bouřky, ale pak najednou asi v 8 letech začala mít z bouřky úplnou psychózu. Lezla mi pomalu na hlavu a když bouřka přišla v noci, světelné efekty ji přiváděly k šílenství. Úplně mlčky se třásla u mé postele a musela jsem ji uhladit ke klidu, což znamenalo probdělou noc. Poradit neumím, protože je to asi hodně individuální, ale úplně pejsky chápu. Mě taky kravál vadí.
13. 03. 2017 22:49
Mám to doma podobné. Jednou na Silvestra, když petardy bouchaly přímo u našeho domu, se moje fenka schovala pod těžký stůl a tahala mě za nohavici tak dlouho, dokud jsem nevlezla za ní. Vím, že se doporučuje tvářit se, že se vůbec nic neděje, ale ty hlasité zvuky vadí i mně a psi mají mnohem lepší sluch. Motorovka a petardy - nechci si ani představit, jaká hrůza to pro ně musí být. Takže bez ohledu na rady vždycky nechám svoji fenku, aby se ke mně přitulila, a mluvím na ni co nejklidnějším hlasem. Nemusí rozumět slovům, ale rozumí tónu, tím jsem si jistá. A opravdu ji to pokaždé uklidní, protože ví, že jsem s ní a nic jí nehrozí. Prostě mi věří.
13. 03. 2017 17:53
Poradit tedy neumím, protože se psíky zkušenost nemám, ale upřímně řečeno, když v lese slyším řetězovou pilu prchala bych taky a to mám sluch určitě horší než váš pejsek.Držím palce, ať se vám zadaří a pejsek to líp snáší.
13. 03. 2017 17:30
Konejšivě na ní mluvit, případně podstrčit mlsku. To se vyplatilo, když jsme měli pudlíka. U Sáry je to jinak, ta když jí něco rozčiluje (za téměř 8 let se snad nezabála) zježí se, řve a má tendenci útočit. Rozčilujou jí zvuky řetězů, rozbitého skla a lidé s kapucou na hlavě. Domýšlíme si proč asi, vzali jsme si ji už trošku větší a zřejmě si zažila své. Asi tvoje psí holčička má špatnou zkušenost spojenou se zvukem pily.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři