TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 23. 01. 2023

Jak si nahrát profilovou fotku?

KatkaD

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 17
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 8.32 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133128.30 km
Kolo: 66071.10 km
Cvičení: 5524 h 20 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak porazit matku v hlavě (informace)

24. 01. 2023

Jak porazit matku v hlavě? Toť otázka.

Je těžké, zbavit se našeptávače, který soupeří s vlastní dcerou o to kdo je hezčí, za kým se otáčí víc mužů.

Zhubla jsem již mnohokrát, ale vždy se stalo tohle :

Matka mi začala nosit dobrůtky, dortíky, dávat velké porce a ..přeci to nenecháš na talíři a našeptávat, že si to teď můžu dovolit.

Protože ví, že nemám pevnou vůli.

argumentace : Máš přeci  děti, máš právo nebýt štíhlá, to tak je.....ne, je to pěkná blbost a manipulace. Uchlácholit nespokojenost s nadváhou.

Když jsem opět  přibrala, tak aby byla spokojená, podstrojování přestalo.

Trvalo mi fakt dlouho než mi to došlo!!!!

Teď po 4 měsíční psychoterapii jak se vyrovnat s matkou, která mi záměrně ničí život, protože se v její blízkosti nesmí vyskytovat bez trestu žádná žena, která je mladší a podle ní hezčí, chytřejší, obdivovanější muži, úspěšnější, šikovnější, lépe oblečená atd., tak se po ní jedovatou slinou a záškodnictvím ohání tak dlouho, dokud to čím ji předčí v očích okolí nezničí.

Nemám všechny přednosti o kterých jsem psala, ale stačí jedna z nich a matka vyrazí do boje proti sousedce, spolupracovnici, švagrové, dceři nebo jakékoliv ženě v oklolí a to je jí již 82 let a nedá si pokoj a nedá.

Teď jsem 9 měsíců mimo její dosah (úraz) a tsunami emocí ze zjištění, pochopení situace, lítosti, smutku a hlavně vzteku je pryč. Teď se můžu věnovat sama sobě.

Už nejsem malá holka, která musí poslouchat a nechat si všechno líbit. 

Takže.......Matko, Tvé celoživotní dílo je pryč, jsem svobodná :-).

Tabulko sebekoučinku ukaž co umíš :-).

P.S.: Holky, pozor na každého, kdo při komunikaci nasadí chlácholivý a konejšivý tón hlasu jako na miminko. Jen s vámi manipuluje, aby dostal co chce, nebo dostal vás kam chce a ani si toho nevšimnete ((.

 

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 01. 2023 11:58
Smutné, bohužel znám také :-( držím palce, ať se ti daří .-)
30. 01. 2023 20:01
Vztahy v rodině.....námět na román...alespoň v té mojí. Nedělám a dbala jsem na to, abych neopakovala chyby svých rodičů, kritika na kritiku, mluvit do všeho atd. atd. ....ale zjevně dělám svoje vlastní a stejně nesnesitelné z pohledu mých dcer....no jo, to je život....
30. 01. 2023 09:10
Držím palce !!!!!Vztahy matky a dcery to je velké téma.Vyrovnat se s tím co bylo a je, je pro mne to nejtěžší. Mám velké štěstí, že má dcera je jiná a nepokračuje v tom našem nemilovaném rodinném systému a otvírá mi cestu nejen k ní, ale i k vnučce. Jen uvědomit si, že je něco špatně a nepokračovat, je už velká výhra. Mne to taky trvalo roky......
30. 01. 2023 07:13
Ahoj z toho, co píšeš, je tvoje mamka nešťastná celý život. Ale je to její problém. Starej se o sebe, aby jsi to nepřenesla na děti. Držím palce.
29. 01. 2023 19:38
Také maminka manžela, se stále do mne obouvala, vždy jsem si jí držela od těla. Uměla být pěkně nepříjemná a tak se snažím nic takového nedělat. Pohlídám mrňouse docela ráda, ale vždy se podřídím, když chtějí ať hlídám u nich, tak jsem tam a když mi ho dají domů tak jsme tady a každý týden přijedou. Docela si rozumíme a jsem ráda, dokonce mne dcera a vnučka jednou za čas, jak oni říkají vyvenčí a to mne vezmou k moři. Respektují moje záliby a snaží se aby jsem měla čas, na sebe. Když někam jedou, dají mi to celkem brzy do telefonu, aby jsem věděla, že nemám nic slibovat. Tak ať se Vám daří a hlavně buďte sama sebou.
27. 01. 2023 23:45
Držím palce, ať to osamostatnění se vyjde. Ono i asertivitě a umění říkat "ne" se člověk musí naučit. Já sama podobné problémy nemám a podobné triky na mě moc neplatí. Ale vidím na naší mamince a mém bráchovi, jak on je vůči ní v takové submisivní pozici. Jí je už přes devadesát, soběstačná není a musíme se o ni starat. Jenže ona si bohužel ve své stařecké demenci neuvědomuje, jak druhým občas znepříjemňuje život, a rozhodně to nedělá vědomě. A brácha už taky konečně začíná chápat, že se musí starat i sám o sebe.
27. 01. 2023 12:52
I ve svém okolí jsem poznala, jak dokážou lidé jeden druhým manipulovat, ale u rodičů to je nejtěžší zvládnout a nedat se. Držím palce :-)
27. 01. 2023 11:03
Tak trochu jsem si tím prošla také. Sice na jiné úrovni, ale musela jsem se také odstěhovat pryč od rodičů, abych mohla žít svůj plnohodnotný život. Jinak jsem se začlenila do společnosti, bydlím sama, ale přítele mám. Je to za mnou, mamka už je po smrti 5 let, taťka ještě žije, ale je soběstačný, myslím, že má také svůj život. Víc bych to nerozebírala, paní určitě fandím, že zvládla samostatnost. Určitě je přednější se věnovat vlastním dětem. Přeji všem hezký den.
27. 01. 2023 06:51
Přesně vím o čem píšete. Také jsem to zažila. Přesně slyším ten její tón hlasu. V mých 35 letech jsme si menší hádkou vyměnily pár slov a pak byl chvilku klid. Než jsem zjistila, že se zaměřila na děti. Občas byl klid a hezké chvilky, tak jsem měla radost, že se to konečně sklinilo. Zdání klame a nenechala mě v klidu ani na smrtelné posteli. Jak píše chemik,zaměřte se na děti. S těmi mám krásný vztah. Do dneška se celá rodina baví její hláškou z nemocnice, když jí dcera přivedla ukázat budoucího manžela. Pronesla s vážnou tváří: "Kdybych vás nevychovala, tak jste ani nepřežili." Děti se tomu smáli, ale zeťák byl docela vyděšený. V jejich rodině nic podobného nezažil.
26. 01. 2023 20:05
Matinka je soběstačná? Vypadá to, že ano. Bydlení máte samostatné? Pokud také ano, tak je nutné si stav SVOBODNÁ udržet pevně v rukou a protože jste už velká holka, tak vzít rozum do hrsti a nenechat se citově vydírat, ale být sama sebou, myslet nejdříve na svou duševní i fyzickou pohodu a trénovat umění říkat NE. Přeju ať se to podaří
24. 01. 2023 18:09
Dodatek, s bezelstným úsměvem doneste mamince lilii. Noste ji z cukrárny zákusky, rakvičku, věneček. Tvařte se smutně. Berte ji na procházku kolem hřbitovu, nebo na hřbitov a vnucujte ji myšlenku, že se Vám tam líbí, že je tam sice ponuro, ale klid, a vychvalujte hezky udržované hroby. Vymýšlejte si která důchodkyně trpí jakou chorobou a která kde umřela. To všechno ne najednou, ať baba nepojme podezření. Zmiňte se jen mezi řečí. A zákusky odpírejte s tím, že jste měla chuť a dala si už po cestě a už se nic nevejde. Ono to babu přestane bavit Vás trápit. Ahoj!
P.S: představte si, že Vám to říkám chlácholivým tónem a hlasem mistra pana nebožtíka Gotta :oD. Držte se !
24. 01. 2023 11:23
Ahoj, rodiče umí zničit život dětem, když chtějí. Krásu člověka, ženy, nevidím z pohledu již zralého chlapa (no zralého, spíš uč notně nahnilýho) v jejím vzhledu a tloušťce. Konečně moje žena je o pár desítek kil silnější než jsem já, a miluju ji , a to jsem jako mladej zkusil kde co a byl proutníkem převelikým. Ale k Vám, je to jen Váš život, Vaše vůle a Vaše cesta. Pochopila li jste, že ej Vaše matka šílená, vyřaďte ji ze života. Máte děti, o ty se lze opřít, těšit se z jejich rozvoje. Vaše matka je stejně jen nešťastná, protože ví, že její éra skončila, a Vaše nastala, a neumí se s tím smířit. Matka vidí v ostatních co jí trápí na sobě. Zkuste se vzepřít a i za cenu hádky a odloučení ji vykázat kam patří.
A tak za sebe shrnu - Kašlete na matku, ne na sebe. Posilněte vůli , najděte si milence, nemáte li ovšem plný a krásný manželský vztah, žijte pro sebe, pro děti a pro lidi co za to stojí. A za sebe , chlapa hloupého obecného, můžu zodpovědně napsat, že nehledáme ženy barbíny a žebřiňáky, ale ženy vlídné, co si umí poradit a co nám umí poradit tak, aniž by se sami shodili. Přeji Vám pevný nervy. Jo a na den matek dejte ty svý olej ve spreji WD40 s poznámkou, aby zůstala tak mazaná, jako je doposud. Smeťte babu sarkasmem a humorem. Ahoj a držím palce!
PS. S tím chlácholením jste mě docela dostala, myslel jsem že to používají jen faráři v kostele.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři