TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Motylka88

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 4. 2. 2023. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1905
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Motylka88

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

26/ 110 hledá

06. 01. 2015

Hned na začátku bych vás, kteří by si začali myslet, že si tu z toho dělám seznamku chtěla ujistit, že jen trochu J

Hledám někoho, kdo má za sebou bariatrickou operaci, ideálně z Brna a blízkého okolí…četla jsem spoustu článků, diskuzí na toto téma a za 2 týdny jsem objednaná na první konzultaci.

Minulý rok se mi podařilo poprvé od mých 20 let nepřibrat – díky Stobklubu a možnosti se hlídat, ale i tak je to jen částečný úspěch a moje lékařka mi doporučila to začít řešit,  dokud jsem mladá a nemám závažné zdravotní komplikace. Zatím z toho nemám strach, ale přece jen je to zásah do těla a ráda bych si poslechla (nebo přečetla) z první ruky, jak to všechno probíhá. Je mi jasné, že instrukce dostanu od doktorů, ale přece jen, z pohledu pacienta je to jiné…tak co, kdo se mnou zajde na kafe? J

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 01. 2015 14:06
Pokud chápu správně nadpis, je ti 26 let, takže jsi 5 let soustavně přibírala a jeden rok, kdy jsi nenabrala nic ti připadá jen jako částečný úspěch? Píšeš, že to je díky stobu, takže nějaký čas už jsi do zapisování a hlídání kJ a poměrů živin investovala a trochu víš, co a jak. Využij toho, nezahoď ten čas a energii, vař zdravě pro sebe i pro rodinu, žádná extra jídla pro každého člena rodiny. A upřímně, chápu, že nemožnost otěhotnět a různé nemoci jsou velký strašák a tvojí zoufalost bych chápala třeba při 140 nebo 150 kilech, ale 110 kilo se dá opravdu redukovat přirozeně, jen se trochu zakousnout.
19. 01. 2015 13:43
Uplny suhlas s ariellaodou a ostatnymi. Ak mas rozhodeny metabolizmus, tak skor z toho ze papas primalo a zmensenie zaludku nie je dobre riesenie. Naozaj pisni podrobnosti, mozno sa najde lepsie riesenie.
19. 01. 2015 13:14
Také musím ještě jednou reagovat. Celá tahle operace se dělá pro ty, kteří nedokáží ukočírovat množství jídla. Jsi ty tento případ? Opravdu jíš tolik, že si neumíš říct dost? Říkáš, že máš zpomalený metabolismus. Pak by ale řešením bylo právě začít jídlo pomalu přidávat, nikoliv si nechat zmenšit žaludek na čtvrtinu. Jak píše Banaska, minimum příjmu tvůj organismus uvrhne ještě do většího stavu divotvornosti, páč se mu nebude dostávat dostatek živin. Kolik toho na kJ spořádáš denně? Zkoušela sis sem zapisovat? Pokud denně sníš třeba 15-20 tis. kJ, tak chápu, že zmenšení žaludku může pomoci, ale pokud ne, a je to skutečně jen o zpomaleném metabolismu, nezahrávala bych si... trochu se o tebe i bojím. Zkus napsat ještě nějaké podrobnosti o svém stravování, pokusíme se ti, seč můžeme, pomoci. ;-) Já jsem z opačného konce republiky, takže kafíko nevyjde. :/
19. 01. 2015 12:47
hakykralova: Promiň, teď jsem tu nějakou dobu nebyla, ale to kafčo můžem dát kdykoliv...teda nevim jestli si to ještě někdo přečte...:)
11. 01. 2015 11:33
Tak jsem tady zase, prostě mi to nedá. Chtěla bych se teda stavit do Brna na to kafčo, jestli teda je zájem, ikdyž nejsem po operaci(a to zatím žádné). Tento týden bych měla i čas.
07. 01. 2015 21:15
Ještě jednou se přidám - chápu, že máš časově náročné povinnosti, ale vaření a chystání jídla bude třeba i po té operaci a možná to bude i složitější (alespoň zpočátku, kdy se může jen kašovitá strava). Co kdybys zkusila zorganizovat stravování zbytku rodiny tak, abys alespoň zčásti mohla využít pro svoje hubnutí? Dítě by přece mělo mít zdravou a senioři lehčí stravu. A fitko není nutné, stačí více chodit - můžeš chodit třeba při čekání na autobus a ve volných dnech si udělat delší vycházku. Zkus se na to podívat znovu a zamyslet se, jak by to mohlo jít. A mimochodem, jestli máš tak rozhozený metabolismus, že všechno ukládá, bude po operaci ukládat ještě víc, protože z těch malinkatých porcí bude ve stavu nouze. Takže si dovolím radit - nechat si čas na rozmyšlenou, dát se do klidu a srovnat metabolismus. A z vaření nejvíc trvá uvaření přílohy, za tu dobu se zvládne i zelenina s masem.
07. 01. 2015 15:37
Nedá mi to,abych se nezapojila ještě jednou do diskuze. Po tvém příspěvku do komentářů jsem pochopila, že jsi asi rozhodnutá a vidíš v té operaci řešení,které ti nevezme čas , energii atd. O tom silně pochybuji, protože každá operace vezme energii a stravování po operaci asi taky bude chtít nějaký čas. Jinak my jsme tady většinou všechny dost zaměstnané, máme rodiny,zahrady, hospodářství, staráme se o rodiče, vnoučata....Ale opravdu to jde hubnout i s minimem volného času. Chce to hlavně hodně chtít a nevzdávat to. Jo a pro mě je důležitá psychická pohoda a vyrovnanost a tím nemyslím, že nemám žádné starosti,to snad ani nejde:-). Tím bych možná začala.... Jinak přípravu jídla pro sebe extra neřeším. V podstatě jsem zjistila, že můžu jíst to co ostatní. I dalším členům rodiny neuškodí hodně zeleniny, méně tučného a sladkého:-). Teď jdu chystat pro sebe a manžela presso a k tomu si dáme našlehaný tvaroh s banánem, posypaný sušenou kustovnicí a brusinkami:-). Přeji ti,abys našla to správné řešení,ale hledej pečlivě a s rozvahou:-))))!
07. 01. 2015 13:18
Taktéž musím říct, že časově to jde, vařím si snídani/oběd/svačinu před odchodem na autobus do práce a celé mi to trvá 30 minut! Ovesná ovocná kaše, salát s masem a obykle tvaroh. To se stačím u toho obléknout, zvážit, pomuchlovat kočku, nakrabičkovat a fičet. V autobuse si přečtu kousek knížky, abych se odreagovala a doma si zacvičím 20 minut nějaké HIIT intenzivní cvičení, ale jde cvičit i 15 minut. O víkendech sbalit rodinu a jít na bazén, výlet... Rozmysli se Mařenko, rozmysli... na své štěstí dobře pomysli
07. 01. 2015 13:00
Naprosto souhlasím se Sanyz, uvažovala jsem o tom jednou. Pak jsem si řekla, že to prostě dokážu sama. Držím palce ať se správně rozhodneš. .
pro Motylka88:Jsem obyčejná kancelářská myš, která dřepí na zadku i 10 hod. (ne vcelku, ale moc se nezvedám). Vařím, protože mám muže v důchodu a psa. Ale od všech ostatních jsem nasbírala za půl roku tolik výborných receptíků a rad, že si to předvářím a je to skoro hned. Mezi tím si mohu zacvičit a to jde i u kuchyňské linky. Kdo chce ten si čas najde, kdo nechce hledá důvody.
Rozhodni se správně.
07. 01. 2015 12:32
Ani za nic bych do toho nešla!!! Je to prostě nepřirozené. Tak nebo tak se musí upravit jídelníček a chystat jídlo, A myslím,že tady nejsme,,ty, co mají fůru času cvičit a vařit", jsme tady obyčejné ženské,ale prostě si ten čas najdeme. Nemyslím to špatně,ale jedno z hesel,které mám ráda a není ode mě,je : není pojem ,,není čas"je jen pojem ,,špatně naplánovaný čas". V každém případě ti přeju štěstí při zvolení způsobu hubnutí.
07. 01. 2015 12:22
Jaký byl jídelníček od obezitologa? Všeho bylo málo? Jestli ano - tak takové operace se dělají právě proto, aby se do žaludku nevešlo "moc jídla". Nebude tedy po operaci efekt stejný jako nedstatečný jídelníček od lékaře?
K vaření: já mám zdravý oběd hotový za 15 min.
A jídelo po operaci - nebude příprava náhodou ještě náročnější? A ještě zvlášť pro sebe a zvlášť pro ostatní?

Zkusila bych jiného obezitologa. Nebo zapisovat sem.
07. 01. 2015 11:56
Ahoj, už jsi asi rozhodnutá :-(, ale taky se přikláním k většině pisatelek příspěvků - už ti snad všechna proti napsaly. Osobně bych do toho nešla. Operaci vidím jako poslední řešení u morbidně obezních............
07. 01. 2015 10:59
Můžu vám poradit ze zkušeností, co jsem nasbírala čtením a sledováním pořadů. NE NE NE. Žádný zásah do těla není normální, nechci nějak zatracovat moderní medicínu, ta by dle mě měla být ponechána jenom nějakým akutním nehodám a případům. Slyšela jsem již mnoho příběhů, kde lidé litovali, že na tyto a podobné operace šli. Je to doživotní utrpení. Kdybych bydlela poblíž určitě bych s vámi na kafe šla a probrala to víc do podrobna. Možná pokud pojedu za sestrou mohla bych se s vámi domluvit. :) A co se týče vaření, pokud je den aspoň trochu volný, doporučuji předvařit, co se dá. :D a s tou kávou se domluvíme. ;)
07. 01. 2015 09:28
Kdyby to šlo, tak bych o tom asi nepřemýšlela :( přijde mi, že tady všichni mají spoustu času chodit cvičit, tři hodiny denně se věnovat vaření atd...když je někdo 10 hodin denně v práci a připočítá se k tomu další 3 hodiny cesta autobusem, malé dítě, manžel na mateřské a 94letý téměř nepohyblivý senior v opatrování, opravdu mi na nějaké fitko nezbývá čas, energie ani peníze. Člověk by řekl že při tom zápřahu ty kila půjdou dolů samy, ale bohužel už mám asi tak zhuntovaný metabolismus že naopak všechno ukládá...Zkoušela jsem chodit běhat tak jako před dítětem, jenže 110 kilo živé váhy mi zničilo koleno, takže jsem většinu roku nemohla bez bolesti ani chodit. Navíc kvůli tomu nemůžu mít druhé dítě, opravdu nejsem ochotná čekat až se mi k tomu přidá vysoký tlak, cholesterol nebo cukrovka, i když ta mi při mém jídelníčku snad nehrozí..Doktorka mi to doporučila po tom, co mi obezitolog bez respektování mého životního stylu nasadil jídelníček, po kterém jsem nejen že nezhubla ale naopak jsem byla bez energie a přibrala dvě kila. Pro mě je to jediná cesta, jak se dostat zpátky na únosnou váhu.
06. 01. 2015 19:54
dělám kontroly žaludku druhý den po bariatr. operaci a kontroly funkčnosti bandáží s - i letitými -odstupy, rovněž pasáže GIT k posouzení žaludku. Ze zkušenosti co mám, bych konkrétně bandáže (nemyslím tím plikace ani sleeve) nedoporučovala. V Tvém případě ale hlavně nevím, jestli nejde zhubnout radši jinou cestou.
06. 01. 2015 16:30
zkus facebook ob klinika praha, tam je spousta lidi po bariatricke operaci
06. 01. 2015 15:48
Já myslím že dokud jsi mladá, tak to řeš spíš úpravou jídelníčku a cvičením. Divím se, že ti lékař doporučuje takový zásadní zásah do organismu. Pokračovala bych ve snažení. Nemám sice zkušenosti z bezprostředního okolí, ale z doslechu nevím o nikom, kdo by tím prošel tzv. "bez následků". :(
06. 01. 2015 15:32
Já ti to také moc nedoporučuji. Moje kamarádka má bandáž, asi 3/4 roku a tedy, žádný větší úbytek přestože nemůže skoro jíst dodnes, po všem je jí špatně. Zezačátku to bylo úplně strašný, tekuté jedla jednou tak dlouho, po kašovité stravě záchvaty, no hrůza. U ní to byla zbytečnost si myslím, protože nikdy nejedla moc...jsou lidé, kterým ani snížení objemu jídla k úbytku nepomůže. Nevím, jestli se nějak enormně sama nepřecpáváš, zkusila bych jít raději ještě chvíli cestou stob + pořádný pohyb.
06. 01. 2015 14:45
Přidávám se k Banasce! Chirurgické řešení obezity mi připadá až opravdu to poslední řešení, když už opravdu bylo vyzkoušeno poctivě úplně všechno. Připadá mi, že právě že jsi mladá, ti otvírá čas i prostor zhubnout "přirozeně". Přeji ti, abys brzy našla někoho na popovídání o tomto tématu a rozhodla ses správně:-))))!
06. 01. 2015 12:37
Podívej se do diskuse komunity - je tam skupinka o chirurgickém řešení obezity. A pokud mohu vyslovit vlastní názor - považuju to za riskantní, je to velký zásah a to že se hubne, je způsobeno tím, že se jí často opravdu pidiporce. Neodvažuju se radit, kdybych byla v Tvé kůži, zkusila bych ještě výživové poradenství a psychologa.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři