TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

janca7

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1456
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Poraďte - jak občas s náhradou jídla

10. 11. 2014

Ahojky všem, teď jsem četla blog Afrais a vzpomněla si na to, co se tady už chci delší dobu zeptat. Asi bych tady na webu k tomu něco našla, ale ráda bych vaše zkušenosti.
Občas mám problém si jídlo na druhý den připravit. Přijdu navečer z práce, něco se mi doma "nakupí", objeví se nečekaná návštěva... atd. Druhý den mám pak problém, který mám někdy tendenci řešit "tradičně - netradičně"- zhltnu někde kalorickou bombu v podobě fast-foodové hotovky, případně koupím sladko-tučnou sušenku (nebo dvě). Potřebovala bych pro tenhle případ mít doma (a v autě, kde trávím dost času na cestách) nějaké zásoby relativně zdravých tyčinek, nápojů, které mi nahradí jídlo, zasytí a nerozvítí semaforky červeně.
Jaké s tím máte zkušenosti a kde a co nakupujete pro tyto případy.
Díky a všem krásný den.
Jana
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 11. 2014 13:38
já to řeším dalamánkem a kefírem, fakt zasytí a netloustne se po něm
10. 11. 2014 11:55
To známe všichni. Taky se mi večer nechce, ale teď jsem se kousla, takže i v půl jedenácté po tréninku "blbnu" v kuchyni :-) Jinak radím napytlíčkovat si dávky ořechů. Přihazovat do práce nebo do kabelky kus tvrdšího ovoce (banán v kabelce po celém dni není to nejlepší). Krajní řešení (u sportovců to beru, používám ho ostatně taky, ale při běžné stravě bych to fakt viděla jen jako záchranu v poslední nouzi) je proteiňák - pozor na složení! Kupovat ve sportovních potřebách. Ty z drogérií jsou často spíš gainery - takže hlídat, kolik procent to má bílkovin, jaké množství celkově a jaké množství je tam sacharidů! Totéž platí pro bílkovinné tyčinky, ty často i zaženou chuť na sladké. A za pochodu, když je třeba koupit oběd a není po ruce "zdravá" restaurace, se mi třeba ve škole teď na podzim osvědčilo koupit celozrnný dalamánek (ale fakt celozrnný, ne barvený) a balení šunky od kosti nebo dobrého sýra. K tomu kus zeleniny nebo aspoň jablka, a jelo se dál. Nebo cestou koupit kysaný nápoj, jogurtový nápoj - jo, jsou sladké, ale pořád lepší než pekárna, že jo.
10. 11. 2014 10:57
Pokud musím něco lovit po cestě tak si ponejvíc koupím celozrnou bulku, krájený sýr/šunku, žervé a cherry rajčátka. Vlezu do auta, rozříznu rohlík namažu obložím, rajčátka umyji vodou z lahve. Nebo si koupím banán, mandarinky k vločkám. pokud mám doma jen půl kg jogurt tak si oddělám opět :-) do zavařovačky jen porci. Auto je můj kamarád a pojízdný fast food.
10. 11. 2014 10:48
V autě mám malou zavařovací sklenici a v ní si "šejkuju" proteiňák (sportovní potřeby) se syrovátkou (billa) (obé v sušeném stavu) zaliji vodou a je svačina. Pak tam mám několik proteinových i mysli tyčinek, v malé zavařovačce mám nasypanou směs oříšků, vloček a zvlášť sušené ovoce. Doplním buď uloveným jogurtem nebo sušenou syrovátkou a vodou, opět proklepat. Lžičku mám v palubce vždycky :-). Pokud mám ráno 5min tak do mikrovlnky kus-kus a trochu mražené zeleniny, sůl koření, 3min max výkon, dávám do termoboxu v zimě, v létě to jím studené rovnou z krabičky kde se to vlnilo. Pokud si večer vzpomenu tak si vytáhnu z mrazáku polévku, ráno ohřeji a dám do termosky. Mám ráda i tousty, ale tam je příprava rodinné svačiny cca 10-12 min, někdy to jde, jindy ne. Jde si i večer uvařit těstoviny a ráno do mikrovlnky 2 vajíčka (buď do spešl udělátka nebo do misky, propíchnout žloutek) a k tomu rozdělám zeleninu, třeba moravanku.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři