TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 11. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

prasatkoslim

Původní Sebekoučink

100 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 10.2 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2691
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133013.12 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5522 h 3 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

prasatkoslim

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pár slov o silné vůli

19. 05. 2014

Pár slov o silné vůli

 

Milí čtenáři, je tady další z mých blogů. Už jsem vám psala o své motivaci i o tom, jak se stravuji,tak přidám ještě další téma, a to je asi to, co nejvíc trápí většinu lidí,kteří chtějí zhubnout – silná vůle.

Hodně se setkávám s tím, že mě lidi obdivují, jak jsem zhubla a právě, jak úžasně silnou vůli mám. A já se nad tím dost často pozastavuji a říkám si, jestli to tak opravdu je. Abych se přiznala, tak horko těžko přemýšlím, jak si tu silnou vůli představit. Když ji podle všeho mám, tak bych měla vědět, o co jde. Vůli něčeho dosáhnout si představuji jako snahu dojít ke svému cíli. Čím větší ta snaha je, tím více jsme schopni obětovat a vydržet, abychom cíl splnili.

Jednoho dne jsem se rozhodla, že tak jak vypadám, už vypadat nechci, že se nelíbím sama sobě, že nejsem šťastná ve svém těle, že se stydím sama za sebe a bojím se, aby se za mě nestyděli i mé děti a můj manžel. Koukala jsem na sebe a říkala si, proč jsem to zatraceně nechala dojít tak daleko? To jsem se neviděla, že jsem se vykrmila jako prase na porážku? Nebo mi to bylo jedno? Stála jsem před zrcadlem a promlouvala sama se sebou.  Byla jsem nešťastná sama ze sebe. Ale jsem odjakživa bojovník, takže jsem si řekla, že přece nejsem tak neschopná, abych s tím něco neudělala. Už bylo dost marných pokusů a planých řečí. Možná jsem čekala, že to třeba půjde nenásilně a tak nějak samo.Ale to bohužel nejde. Vyžrala jsem se, tak teď musím zhubnout. Zázraky neexistují. Doktoři ani léky také nepomohou. Jde to jenom tvrdou dřinou.Rozhodla jsem se, veškeré odhodlání, které ve mně bylo, jsem vložila do svého cíle – dostat ze sebe dolů 40kg špeků.

Jsem organizátorský typ, takže jsem si v hlavě sestavila bojový plán. Nejdříve nastudovat, jak na to,potom jít do boje se špekama na plný pecky. Začala jsem pracovat na jídelníčku,spočítala Kj, naplánovala jídlo, tak aby mi to vycházelo. Ze začátku jsem musela přípravě jídelníčku věnovat víc času, abych pochopila, jak to mám dělat.Stálo mě to určité úsilí a čas, ale nepřipadalo mi, že bych se musela nějak přemlouvat. Další fází bylo rozplánování pohybové aktivity. Věděla jsem, že čím dříve začnu s cvičením, tím lépe pro mě, tím dříve uvidím své výsledky.

Změna jídelníčku, i když mám jídlo hoooooodně ráda, nebylo to nejhorší. I při dietě si totiž dopřávám svá oblíbená jídla. Jedla jsem hodně, takže jsem měla i dost roztažený žaludek.Proto, abych neměla hlad, dopřávám si hodně jídla, co do objemu, ale o to více musím přemýšlet nad kalorickou hodnotou. Pokud mám chutě, nesnažím se je potlačovat,ale jdu jim naproti. Takže pokud cítím, že si tělo žádá sladké, dám si sladkou snídani nebo svačinu. Tím pádem silnou vůli nepotřebuji. Jsem typ, který zajídá stres a nudu. Takže pokud se nudím a cítím, že by to chtělo kafíčko a sušenku,urychleně zvedám zadek a jdu něco dělat. To mi opět pomůže vyhnout se vnitřnímu boji. Ale co, když je stres? Opět se snažím zabavit se nějakou činností, prací,ale naprosto nejlepší je pohyb. Opravdu je to tak, i když bych tomu dříve těžko věřila.

Asi nejvíc jsem tu svou „silnou vůli“ potřebovala, když jsem chtěla začít cvičit. Pokusů už bylo v mém životě nespočet. Domácí cvičení, které mě bavilo 2 dny a pak už nikdy víc,zkusit běh, kdy jsem se na pokraji svých sil sotva doplazila domů a tím byls během na 10 let konec, posilovnu jsem nesnášela už od školy,  fakt jsem s tím měla vážný problém. Díky svým zkušenostem jsem věděla, že nejlepší by bylo někam chodit do fitka, nejlépe si koupit permanentku, aby mě to donutilo.

Nastal další rozhovor mezi mnou a tou tlustou paní v zrcadle. Tak co, vidíš se? – Jo, vidím. - Co s tím uděláme? –Nevím, vymysli něco. - Ok, mrknu na net, co je tady poblíž. – Tak našla jsem spinning, to by mohlo být dobrý, ne? – Coooo????To jsi se zbláznila, nééé???? To  určitě zvládnu levou zadní, to si děláš srandu!!!!!!!! –Nebuď srab! Potřebuješ něco rychlýho, u čeho se zpotíš a budeš spalovat! Co bys jako chtěla dělat? Tak leda šnečí chůzi, v tom bys byla přeborník! – No už se vidím, jak tam roztřesu svoje špeky a ve finále spadnu z kola! – Nestav se k tomu negativně! Ber to jako výzvu!  Prostě poblíž tady nic jinýho není, tak to zkusíš a pak se uvidí, kdyžtak už tam nepůjdeš. – No tak jo, ale bude to propadák, to si piš!

Můžu říct, že první lekce spinningu propadák opravdu byla. Horko těžko jsem to ujela v sedě, dýchala jsem jak lokomotiva. Ale trenér byl super, pořád hodně povzbuzoval, ostatní cvičící se mi ani nesmáli ani nepošklebovali (nevím, proč jsem si myslela, že to budou dělat J). A já jsem z toho měla docela dobrý pocit, i když můj výkon byl mizerný.Koukala jsem na ostatní, jak lehce jim to kolo jede a říkala jsem si, jestli někdy tohle dokážu. A tak jsem začala chodit pravidelně. Čím dál víc mě to bavilo a čím dál víc jsem se těšila a hlavně jsem také čím dál lépe jela!!!!Vypadla jsem na chvíli z domácího stereotypu, popovídala si s lidma,fakt to bylo bezva.

A kila letěla dolů hodně rychle.Každé stoupnutí na váhu byla nesmírná radost a obrovský kopanec kupředu. První měsíc mého hubnutí ze mě spadlo 7 kg!!!! Až jsem si říkala, že je to moc. Ale hlady jsem netrpěla, spinning mě bavil, takže jsem pokračovala dál. Samozřejmě jsem se potom trošku zpomalila a měsíčně hubnu 4-5kg, což je v normě.

Tím, jak kila padala dolů, jsem měla stále obrovskou motivaci. Takže jsem tu svoji silnou vůli vůbec nepotřebovala. Úspěch mě nakopával stále dál. Když jsem získala trochu fyzičku na spinningu, zkusila jsem alpinning. Bylo to fajn, bavilo mě to, první lekce sice nebyla žádnej super výkon, ale neumřela jsem a opět si naplánovala pravidelné lekce.  Do toho jsem navíc začala doma posilovat a zpevňovat postavu. Dnes už jsem diametrálně jinde, než když jsem začínala a je to skvělý pocit.

Samozřejmě, že za těch 7 měsíců,byla sem tam nějaká krize, třeba když se váha na chvíli zastavila, nebo když přišla únava, nestíhala jsem všechny své povinnosti, atd. V těchto chvílích si otevřu své fotky a koukám na ten pokrok, a ten je veliký. Dám si relax, dobré kafíčko bez sušenky a sbírám energii. A to tak, že přemýšlím, cosi dobrého uvařím, co bych mohla zkusit za cvičení a že bych si třeba mohla koupit nové oblečení J.

Prostě posledních 7 měsíců hubnutím žiju, baví mě to. Shodila jsem 35kg, takže úspěch je veliký,sebevědomí se zvedá. Mohu si oblékat pěkné věci, líbím se sama sobě, jsem spokojená.

Ale o silné vůli se snad ani nedá moc mluvit. Já ji vlastně skoro vůbec nepotřebovala, ani vlastně nevím, jestli silnou vůli mám. Myslím, že ne. Pokud by mi nevyhovoval jídelníček, měla bych hlad, chutě, nebo pokud by mě cvičení nebavilo, rozhodně bych to nezvládla. Také pokud by váha neklesala, chyběla by mi motivace a nejspíš bych se na to vykašlala, jako tolikrát před tím.

Takže podle mě je k úspěchu potřeba 1. Motivace, chtít změnu, 2. Teoretické znalosti (vědět, jak na to), 3.Bojový plán, 4. Správný jídelníček dle individuálních chutí a potřeb (absolutně nepodporuji jakékoliv předepsané jídelníčky, ať už z internetu nebo od kamarádek, atd.) a 5. Pohyb, který vás baví a naplňuje.

PS: Blog se jmenuje pár slov, ale asi tam mělo být pár stránek J. Já už fakt jiná nebudu J.

Hodnocení (35 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 07. 2016 09:26
Krásně jsem si početa,gratuluji
30. 07. 2016 22:11
Moc krásný blog,velká inspirace pro všechny stobáky....blahopřeji k výsledkům ...
31. 10. 2014 14:02
Tak jsem si našla čas a procetla vas úžasný blog.SMEKAM jste úžasná to takhle dokazat ale jak píšete nic na tom není jen si vše zorganizovat a hurá do toho.Momentalne jsem na tom jak vy loni v říjnu stejný kolotoč váha nahoru dolu až jsem se dopracovala k tomu jak píšete prase před porážkou jste mou inspiraci tak snad to zvládnu . Jinak mate můj velký obdiv :)
10. 07. 2014 07:37
Moc děkuji za úžasný blog! Jste mou motivací. Mě se podařilo zhubnout taky 20kg, ale mám je zase nahoře:-( neumím to udržet a nic se vymlouvat nebudu, že jsem studovala při práci atd. Já zase nemám děti, takže to jsou jen výmluvy. Já prostě ráda, s prominutím, žeru :-)
06. 07. 2014 09:12
Díky, jsem ráda, pokud můžu povzbudit ostatní :-) Všechno, co jsem chtěla už jsem shodila, tak teď musím udržet, se sebekoučinkem proto budu pracovat i nadále :-) Dokud si nebudu jistá, že to zvládnu bez něj :-)
05. 07. 2014 14:21
Tak koukam ze bych to sama nenapsala lepe. Za 17.mesicu dole 47kg a pokracuji dale i kdyz byla mensi krize nedavno ale ta je zazehnana .
05. 07. 2014 13:41
Za tento blog moc děkuju.Jsem taky plánovací tip,ale co s týče hubnutí,tak to neumím dotáhnout do konce.Mám ráda tanec,ale abych si zapla doma aerobik na to jsem líná.Za rok v září se budu vdávat,takže mám velkou motivaci,jenom musím překonat tu lenost.Když se ale podívám na Tvé fotky,tak vidím,že to opravdu jde,ale opravdu se musí chtít a to já chci.Děkuji za velkou dávku přesvědčení a ukázky toho,že to jde a jak na to :))
23. 06. 2014 10:53
Tvoje blogy jsou tak úzasne motivující. Opravdu je pokazdé doslova hltám a prectu jedním dechem. Moc ti za ne dekuji. Jsi pro mne velký vzor a myslím, ze pevnou vuli urcite más. Klobouk dolu, opravdu jsi dobrá. Já si z tvých zkuseností urcite hodne prevezmu:-)))
22. 06. 2014 22:43
Já si myslím, že silnou vůli máš, bez vůle se tolik kg shodit nedá. A přeji ti, ať ti vydrží síly a motivace ztracená kila udržet. Je to velká fuška, tak držím palce.
25. 05. 2014 18:09
Jsi výborná, chci tě následovat.Drž se!!!
24. 05. 2014 19:18
Pěkně napsané. Klobouk dolů. Moc Vám to sluší.:))
22. 05. 2014 06:53
Moc hezky jsi to popsala. Tvé zkušenosti jsou hodny následování, tak hurá do toho. Díky za pěkný blog :-))
22. 05. 2014 01:14
Moc hezky napsané. DÍKY !!!
20. 05. 2014 21:13
TRX - výborná volba, cvičím už skoro rok a jsem moc spokojená, k tomu spinnu, to je super doplnění - dnes mi bylo poradcem řečeno je TRX je jedno z nejlepších posilovacích cvičení vůbec :-) Takže nediskutuj a do toho :-), určitě budeš spokojená
20. 05. 2014 13:20
Ahojky všem, děkuji, jsem ráda, že se vám moje romány líbí a pokud motivují, tak je to super :-) Renčo pokud váha stojí, tak zkus přidat pohyb, nebo změnit. Já taky neustále přidávám, zkouším nové sporty. Spinning a alpinning mám stabilně, ale zkusila jsem posilovnu, Fitness cvičení pro ženy, přes zimu jsem chodila na jógu, dnes jsem si s malou udělala vyjížďku na kole. A jinak mám hromadu pohybu doma a kolem zahrady. A momentálně sbírám odvahu a chci zkusit TRX :-) Takže zatím o tom diskuju se zrcadlem, ale začínám si věřit, že to dám :-)
20. 05. 2014 08:27
Ahojy, tak jsem dnes dočetla a jak jsem psala níž, fakt jsi mooc dobrá, klobouk dolů!!! :-) DÍK ZA MOTIVACI! Já ji nějak ztrácím, váha stojí na místě.
20. 05. 2014 07:57
K tomu opravdu není co dodat. Je vidět, že jsi vše skvěle pochopila a umíš to předat dál, takže jsi skvělá motivátorka! Přeji Ti, ať jsi brzy na cílové váze a ať se Ti ji daří udržet!!!
19. 05. 2014 22:45
Vaše blogy se čtou úplně úžasně!!!! Moc gratuluju ke zhubnutí i k tomu, že jste přišla - jak na to!!!
19. 05. 2014 21:57
dobře se čteš, dobrá motivace, díky
19. 05. 2014 21:24
Všechny tvoje blogy jsou inspirující. Díky za ně. Gratuluji nejen k úžasným výsledkům, ale i ke způsobu jak si jich dosáhla!
19. 05. 2014 20:33
Moc pěkně napsané. A naprosto úžasné výsledky. Máš můj veliký obdiv !
Děkuji za motivaci.
19. 05. 2014 20:02
pěkně jsi to shrnula ....a máš úžasné výsledky :-)
díky za nakopnutí....pořád jsem bojovala s leností jezdit do práce na kole...zítra vyrážím :-)
19. 05. 2014 19:47
tenhle blog je dlouhý...já ho celý nečetla, SOORY, ale vím, že určitě motivující...
19. 05. 2014 19:39
máš to hezky sepsané
A máš pravdu, když znáš trochu teorie, jíš co ti chutná, děláš pohyb co tě baví a máš patřičnou motivaci tak to jde vlasně samo. :-D :-D :-D
U mne to taky tak funguje :-D
19. 05. 2014 18:21
Skvělé čtení a moc gratuluji ke skvělému úspěchu. Koukám, že budu muset se sebou něco udělat, z posledních bodů 1.-5. u mě funguje jen 2. ...
19. 05. 2014 16:46
Píšeš moc hezky, také jsem si připadala při mém prvním plavání v únoru 2013, že se mně vorvaňovi budou řehtat. A nic. Tehdy jsem s bídou dala 30 bazénů, dnes již lehce 60, rekord 70. Moc gratuluju.
19. 05. 2014 15:51
Moc děkuji,myslím,že tento blog by se hodil přijmout na ledničky:-) :-) Hezky napsané a grafiku ji k úžasnému úspěchu:-) :-)
19. 05. 2014 15:46
Jste úžasná.
19. 05. 2014 15:29
přidávám se... skvěle napsané a ještě skvělejší jsou výsledky :-)
19. 05. 2014 15:24
Opět bezvadně sepsané, vystihnuté vše podstatné!!! A to,že píšeš dlouhé blogy je jen dobře, protože ty máš všechno o hubnutí pěkně srovnané a čte se to úplně samo. Podle mě je také nejdůležitější, najít si tu svoji cestu a žádný univerzální návod neexistuje. A já vůli asi potřebuji jen v době krize, která občas přijde. A není to vůle o tom, jestli něco sním navíc nebo ne-občasné zahřešení nevadí, ale nevykašlat se na to a jet dál.
19. 05. 2014 13:46
skvěle napsané ale měla jsem to taky tak a jsem ráda že to vyšlo ,akorát já jedu na 80kg které chci dát pryč
19. 05. 2014 13:41
Skvělě sepsáno, motivace pro nás všechny :-) Mimochodem, spinning mám taky moc ráda :-)
19. 05. 2014 12:56
Moc krásně píšete a shrnula jste to naprosto přesně:-) Když nás něco baví a vyhovuje nám to, tak na to snad ani silnou vůli nepotřebujeme...bez ní bychom s tím ale ani nezačali a stále hledali výmluvy, proč teď ješte ne. Zvládáte to bravurně a já věřím a přeji, že budete stále tak pozitivní a půjde to podle Vašich přání dál!:-)
19. 05. 2014 12:29
Jsi dobrá, moc dobrá :-) Obdivuju tě za to!
Ale taky si myslím, že vlastně nevím, co silná vůle je :-) U mě bylo nejdůležitější na začátku si srovnat v hlavě, co vlastně chci (já, ne ty ostatní) a pak už se to začalo hýbat (ne sice takovou rychlostí jako ty, ale začalo :-) ) A když šla kila dolů, tak mám zase motivaci v tom, že když to šlo doteď, tak to při stejném režimu musí jít i dál a zatím jde :-)
Držím Ti pěsti, přeji výdrž a piš, krásně se čteš :-) a motivuješ mě :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři