TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 01. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

sonjana

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9002
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

sonjana

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pocitani jidla je nutnost?

11. 12. 2015

Už sem toho napsala za roky až až. Když sem tu hubla poprvé tak sem opravdu striktně dodržovala příjem,hodně si ho snižovala a nesla spát pokud sem se nehybala aspoň na míči. Měla sem panickou hrůzu z toho,že priberu. Kdo si mě pamatuje ví,že z váhy 130 kg sem sama zhubla na 113 a ze 113 na 85 zde. 

Vím,že váha by se měla udržovat,ale nechtěla sem toho nechat. Měsíc flakani mi přišlo po půl roce hubnutí akorát. Hubly mi hlavně prsa a odnesla to psychika. Po dávce antidepresiv sem se dostala zpět na 113. Při práci mi absolutně nešel vychytat příjem a sebevědomí šlo do háje. 

Před rokem a půl sem se rozhodla zhubnout znovu. Bez tlaku partnera,kterého sem vyměnila za nového kterému se líbím i se 113 kg. To je sice hezké,ale sobě se samozřejmě nelíbim s žádnou váhou nad 100.

Tři měsíce sem byla podstiva,jednou za týden s Snedla něco nad rámec a zhubla zase na 102 kg. Tentokrát sem se rozhodla váhu opravdu alespoň půl roku udržovat a nehubnout dal. Další dva měsíce sem měla stále na něco chuť. Váha se vrátila na 105. Takže sem se začala mírně krotit a váha klesla na 102. Během práce a udržování- chapejte bez vážení a programu- sem se postupně dostala na 96. Když sem pracovat přestala tak se váha začala houpat mezi 97-99. Ale opravdu bez vážení čehokoliv. Rok a půl sem to zkoušela korigovat sama,dat si co chci. Nebýt obětí programu a myšlení o jídle. Dala sem si fast food stejně jako svíčkovou a bez výčitek. Akorát to nastavení v mozku mě den po KFC donutilo dát si vločky,zelny salát s kuretem a ovoce. Cílem toho roku a půl bylo dosáhnout udržení váhy,nebýt nervózní z absence kuchyňské váhy a zvyknout si na svoje tělo s váhou pod 100. 

Výsledkem je,že to zvladam. Dokážu se ovládat i si doprat. Zvykla sem si na svůj vzhled a nastavila si v hlavě sebevědomí ,které mi spoustu let chybělo. Tělo nemá pocit,že strada a já,že sem neustále na diete. 

Nyní budu hubnout 3 měsíce- mám na to náladu a čas. A po dosáhnutí váhy 89-90 opet vypnu nastavení "DIETA". A opět budu delší dobu udržovat a učit se žít se svým tělem.

 

Někdy se najde blbec co vám řekne ,že jste tlusté. Často se stane,že váhu opět naberete. Často jste za zavislaky na stobklubu. Ale co je nejpodstatnější je opravdu nehrotit to,naučit se poslouchat svoje tělo a mít se ráda. Myšlenky typu,že sem sama sebe zklamala když s opět přibrala neberu v uvahu. Mělo to tak být,měla sem být na sebe mírná a ne se trestat. 

Tento výkřik je hlavně pro ty co mají strach z života bez vážení. Taky sem taková byla. Ale nebyla sem to právě já co žila se 131 kg pet let? Byla. Takže už teď je to progres a jsem na sebe hrdá. I na vas co to nevzdavate.

To je totiž to nejdůležitější.

Pridávám pár aktuálních fotek metráčka :-) kdo pozná rozdíl oproti mým starým fotkam? :-D

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 12. 2015 12:31
Přesně tak,je fajn nebýt otrok jídelníčku. Je smutný,že z něčeho tak samozrejmeho mám radost,ale mám :-) a jak tu někdo psal vážit se je třeba- když jde ručička nahoru automaticky mě to nutí jist víc bílkovin a omezit hotová jídla. Pro člověka ,kterého vychovali tak,že za odměnu bude dort a za odvahu menu z McDonaldu je to velký skok. Budu se snažit žít tak už navždy.
13. 12. 2015 12:11
Fotky dóbrý.Popasovala jsi se s tím skvěle, život není jen o zapisování, koho to baví, má na to čas, proč ne? Ale zapisovat celý život se fakt nedá. Spíš je to o tom uvědomění si, že nic se nesmí přehánět a zdravá střídmost a nějaký pohyb být musí.
13. 12. 2015 10:45
Vypadáš skvěle!!
13. 12. 2015 10:27
Souhlasím, mám ale opačný problém, závislost na zapisování nemám, momentálně jsem ze sebou uzavřela mír: jídlo nezapisuji, váhu ano. Říkám tomu autokorekce. Mít v hlavě nastaveno, že nesmím sníst všechno, co vidím. Vím, že k tomu zapisování se zase vrátím, když bude čas a pohoda.
13. 12. 2015 00:06
Gratuluju a drž se.Podle fotky ani hubnout moc nepotřbuješ.
12. 12. 2015 22:03
Gratuluju, skvělý přístup, jen tak dál!
12. 12. 2015 21:52
Plně souhlasím - žádná závislost, ani na zapisování, není zdravá. To je i naším cílem - zhubnout, začít jíst zdravě, naučit se co je vhodné, kdy a v jakém množství a postupně to zvládat bez vážení. Tvůj přístup je krásný a
já ti přeji, ať ti to vychází tak, jak sis naplánovala.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři