TOPlist
Sledujte nás:

Dne zdraví se účastní "zdravější" lidé

Zpět

Tak jako každý rok, i letos v sobotu 19. 10. 2013 navštívilo DEN ZDRAVÍ více než 700 účastníků z celé České republiky.

DEN ZDRAVÍ byl skutečně nabitý inspirací a zážitky z oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Na Dni zdraví 2013 vystavovalo více než 50 vystavovatelů z různých oborů a každý z nich přinesl cenné informace, produkty, služby, které se hodily nejen osobám s nadváhou, ale každému kdo pečuje o své zdraví.

Každý příchozí získal poukázky k vyzvednutí zdravé svačinky v podobě jogurtu a dále program na celý den, který byl letos opravdu bohatý.

Po celý den byly k dispozici stánky s ochutnávkami, kde nemohly chybět známé i nové tváře jako je Bonduelle, Šmakoun, Meggle, Activia, Madeta, Penam, Racio, REJ, Medidiet, Guareta, Flora, ochutnávka ryb bonfood, kosteleckých uzenin, sušeného masa Jerky aj. Ochutnat jste mohli také chutný cereální nápoj CARO či klasickou kávu od Jacobs nebo zeleninovou štávu Vega od Relaxu.

Radost si mohli udělat i milovníci nákupu oblečení a sportovních potřeb, kteří vybírali z nabídky elegantního sportovního oblečení, zdravotní obuvi či např. unikátních triček  vhodných pod oblečení. Ke koupi byla i letošní novinka tzv. pérovací hole (BungyPump).

Výstava však nebyla jen o ochutnávkách a nákupech, ale také o zhodnocení zdravotního stavu a tak nemohlo chybět každoroční měření glykemie, InBody a JAWA  diagnostika, diagnostika pohybového aparátu, která byla rovnou provázena i masážemi přímo na Dni zdraví.

Měření glykemie ze všech příchozích účastníků dne zdraví podstoupilo 182 lidí. Glykemii naměřil odborný tým společnosti Abbott Diabetes Care, který zájemcům změřil i  tlak krve.

Průměrná naměřená hodnota glykemie byla 5,9 mmol/l, nejnižší naměřená glykemie byla 3,8 mmol/l, nejvyšší 9,6 mmol/l.U náhodného měření považujeme za normální hodnoty glykemie nižší než 7,8 mml/l. Tuto hodnotu přesáhlo pouze 9 naměřených osob. Opět se prokázalo, že na den zdraví chodí "zdravější lidi" a z ankety jsme zjistili, že den zdraví navštívil minimální počet kuřáků. Průměrný věk měřených osob byl 48 let, nejmladšímu naměřenému bylo 18 let, nejstaršímu 80 let!

Na dni zdraví se však neměřila jen glykemie, ale také fyzická zdatnost, která probíhala pod vedením zkušené lektorky Jareny Ježkové a dalších lektorů STOBu.

Po celý den bylo k dispozici několik odborných poraden, mezi které patřila nejen poradna STOBu, ale také poradna MAMMAHELP, která nás seznámila s metodami samovyšetření prsu. Dále stánek eVito nabízející služby z oblasti telemedicíny.

 

 

 

Celý den byl provázen cvičebním programem, který probíhal od rána až do odpoledne a mnozí účastníci si poprvé vyzkoušeli pohybové aktivity s tajemným názvem jako Spirals, Piloxing, SM systém apod. Již tradičně vyzkoušeli různé druhy tanců včetně řeckých tanců s Marthou Elelfteriadu, cvičení na fitbalech s Helenou Jarkovskou a lektorkami STOBu, tai-či, turnaj ve stolním tenise apod. V průběhu dne cvičební program obohatila i přednáška Ivy Málkové a Jany Divoké, interaktivní kvíz, představení Silných z akce 7S.

 

 

Nechyběla také tombola a losování. Příjemným zpestřením byla módní přehlídka - pokud byste se chtěli stát také modelkami, podívejte se na www.missismodels.cz.

Každý účastník dne zdraví si ještě mohl na cestu odnést další rady v podobě časopisů DIAstyl, Dieta, Zdraví, dTEST aj.

 

O pitný režim se staral po celý den RAJEC, který poskytl kvalitní vody nejen pro cvičící účastníky, ochutnali jste i ovocno-zeleninovou šťávu UGO ošetřenou vysokým tlakem.

Na Dni zdraví byl představen poprvé i program pobytů na rok 2014.

Doufáme, že jste opět načerpali inspiraci, elán, nové zážitky a posilnění novými zkušenostmi vyrazíte vstříc dalším osobním úspěchům ať již do STOBu či po své vlastní cestě za Vaším cílem.

Pokud byste se chtěli opravdu stát sami sobě terapeutem, zarezervujte si již nyní účast na výživovém semináři 26. ledna. a chystáme též podvečerní výživové úterky se STOBem.

Kdo byste chtěl naopak být terapeutem i pro ostatní (a jste vzděláním lékař, psycholog, nutriční terapeut,cvičitel apod.)., můžete se zúčastnit třídenního semináře kognitivně behaviorální tepaie 8. - 10. listopadu 2013.

Za team STOBu Nikola Hanyšová a Iva Málková

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 10. 2013 21:44
Za mě poděkování tai- či, NIA, Spirals a ROBI. Víc jsem toho nestihl, kromě ještě setkání ve velké tělocvičně, ale na těch dvou cvičeních jsem se tak rozhýbal, že mě nebolela záda celý TÝDEN !!! :-))))

Naši partneři