TOPlist
Sledujte nás:

Zvládáme vánoce po síti

Zpět

Co na tom, že to jsou povětšinou velmi nezdravá a kalorická jídla - holt tradice je tradice! Den před štědrým dnem pak bezhlavě připravujeme lavory bramborového salátu, do něhož následně lehce vklouzne obří majonéza, obalujeme velké množství řízků či kousků vánočního kapra, z trouby je cítit vůně hutné „babičkovské“ vánočky a další dvě ještě kynou na pracovní desce, no zkrátka pečeme a vaříme o sto šest! Nemluvě o převelkém množství cukroví, jež dojídáme mnoho dnů či týdnů následujících po svátcích. Hlavně aby bylo všeho dost – však ono se to sní! Sní, ale je to nutné?

Vraťme se pomocí STOBklubu k podstatě Vánoc

Stačí se možná vrátit k prosté podstatě Vánoc, která nespočívá v honbě za naklizenými byty, drahými dárky a velkým množství jídla či pití, ale možnosti se na chvíli zastavit, v klidu popřemýšlet a strávit hezké chvíle plné radosti se svými nejbližšími.

Nenechte přeplněný žaludek a hlavu zaneprázdněnou myšlenkami, kolik opět letos o svátcích přiberete, aby vám zkazily kouzelné sváteční chvíle a využijte i přes Vánoce komunitní web www.stobklub.cz. Naleznete zde spousty inspirace, podpory a praktických informací pro samostatné hubnutí nebo udržování váhy, založených na dlouholetých zkušenostech odborníků ze STOBu a na všeobecně uznávané metodologii rozumného hubnutí známé jako kognitivně-behaviorální terapie. Web nabízí i řadu interaktivních pomůcek, speciálních funkcí a zábavnou formou zpracovaných zajímavostí o zdravém životním stylu.

Diskutujte ve skupině Vánoce a kila

Cílem webového portálu stobklub.cz je nejen poskytnout veřejnosti teoretické informace, ale hlavně pomoci zajistit jejich aplikaci v praxi. Důraz je kladen na udržení a posílení motivace. Přispívá k tomu sdílení zkušeností členů STOBklubu v živých diskusních skupinách, fotogaleriích či blogu a množství interaktivních pomůcek. Speciální skupina Vánoce a kila byla založena pro ty, kdo mají obavy z vánočního přibýváni na váze.

Namísto cukroví Sebekoučink

Jedním ze stěžejních součástí komplexního programu je inovovaný program Sebekoučink, který poskytuje jednoduchou zpětnou vazbu k jídelníčku a pohybové aktivitě v podobě semaforků. Zaměřuje se také na psychickou stránku hubnutí a podporuje uživatele ve zvládání problémových situací. Díky zápisu jídelníčku a pohybové aktivity nabízí program vytváření podrobných zpráv o složení stravy včetně energetické hodnoty, zastoupení živin, jídelního a pitného režimu pro uživatele, kteří se hlouběji zajímají o výživu. Širokým záběrem svých funkcí se proto výrazně odlišuje od ostatních webových aplikací dostupných volně na internetu.

www.stobklub.cz - dobrý přítel!

Patříte-li k těm, kdo mají tendenci v zimních měsících a zejména v období Vánoc přibírat, na nic nečekejte a na našem komunitním webu www.stobklub.cz se jednoduše zaregistrujte. Věříme, že vám všechny jeho součásti budou dobrými pomocníky a váha na konci svátků neukáže nepříjemný výsledek a oblíbíte si jej natolik, že se jeho používání stane vaším novoročním předsevzetím!

Zábavně pomocí interaktivních lekcí ke zdravému životnímu stylu i o Vánocích

Webový portál www.stobklub.cz si klade za cíl jednak poskytnout veřejnosti skutečně objektivní informace, ale hlavně pomoci zajistit jejich aplikaci v praxi. Na jednom místě jsou soustředěny články na aktuální témata, zábavné interaktivní pomůcky, aplikace poskytující zpětnou vazbu na životosprávu uživatele a množství diskusních témat, které udržují a posilují motivaci k hubnutí a umožňují sdílet osobní nesnáze i úspěchy s ostatními členy STOBklubu. Pomůcky na STOBklubu mají také široké využití pro spolupráci pacienta a lékaře nebo nutričního terapeuta při terapii obezity. Širokým záběrem svých funkcí se proto výrazně odlišuje od ostatních webových aplikací dostupných volně na internetu a stává se tak unikátním pomocníkem pro lidi, kteří chtějí hubnout či jen měnit životní styl. Komunitní web se také jistě stane pomůckou těm, kdo nechtějí o Vánocích zbytečně přibrat mnoho kilogramů.

Hubněme zábavně

Unikátní on-line pomůckou na hubnutí jsou zábavné lekce. Hravou formou provedou uživatele základními pravidly zdravého životního stylu, namotivují k tvorbě vyváženého jídelníčku a zařazení pohybové aktivity jako přirozené součásti našeho života. V lekcích si také ověříte svou opravdovou motivaci ke změně životního stylu a posoudíte, zda jste to právě vy, kdo by měl hubnout.

Asertivně na hostitele

S obdobím vánočních svátků se také pojí návštěvy u příbuzných a známých. Ještě nestačíte ani usednout a už před vámi leží talíř se svíčkovou omáčkou a minimálně pěti knedlíky a do toho hostitelka jedním dechem oznámí, že připravila výtečný moučník a rozhodně ke kávě musíte ochutnat její cukroví, protože jinak byste ji urazili! Člověk se doma snaží Vánoce „přežít“ bez zbytečného mlsání a jedení kalorických jídel a co teď? Jíst nebo urazit! O to tu běží? Pokud se chcete naučit asertivně zvládat podobné situace, pak je tu pro vás malý předvánoční dárek v podobě zábavné lekce nazvané „Asertivita“. Paní „Asertivní“ nám ukáže, jak zvládnout některé životní situace tak, abychom dosáhli svého – tedy nepřejedli se – a přitom se necítili špatně.

Začnu od Nového roku!

Po vánočních svátcích vstoupíme na váhu, která ukazuje pro nás velmi nepříznivý výsledek. Co s tím? Zahájit dietu? Ale vždyť nás ještě čeká Silvestr, Nový rok a to by asi s dietou přežít nešlo. Teď si tedy ještě dopřeji, nebudu se nijak omezovat a začnu od prvního ledna a nebudu jíst žádné sladké ani tučná jídla!

Většina novoročních předsevzetí týkajících se redukce nežádoucích kilogramů a držení striktních diet, jejichž součástí je omezení některých jídel, končívá po pár dnech. Proč je tomu tak a jak zvládnout podobné situace, kdy nás k jídlu vybízí jiný podnět než hlad, poradí další lekce „Nácvik vůle“. Zjistíte v ní, že nás k jídlu vybízí různé vnější a vnitřní podněty, a získáte základní rady, jak jim nepodlehnout.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři