TOPlist


Databáze potravin

Tofu uzené Lunter

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 490 kJ
  • Bílkoviny: 11.4 g
  • Tuky: 7.8 g
  • Sacharidy: 0.5 g
  • SAFA: 1 g
  • Cukry: 0.5 g
  • Vláknina: 2 g
  • Sůl: 1.24 g
Tofu se vyrábí vysrážením ze sójových bobů. Obsahuje tedy poměrně vysoké množství bílkovin, malé množství sacharidů a malé množství tuku. Tofu můžete občas zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky však nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.

Náhrada

Tento výrobek můžete nahradit například sójovými kostkami, Robi plátky, tempehem či seitanem. Ještě vhodnější je Šmakoun nebo Shmaky, které obsahují plnohodnotné bílkoviny.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma