TOPlist


lehké zákysové řezy

  • Uživatelský recept
  • Autor: ANCINKA
  • Porce: 24.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná220
Mouka pšeničná celozrnná280
Kakao Holandské (v suchém stavu)15
Cukr třtinový hnědý120
Acidofilní mléko plnotučné (z Valašska)700
Olej řepkový100
Šmakoun meruňka300

Energetická hodnota celkem: 16330 kJ

Bílkoviny (g): 136, Tuky (g): 139, Sacharidy (g): 516 SAFA (g): 28 Cukry (g): 162 Vláknina (g): 52 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 680 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 21.5 SAFA (g): 1.2 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 2.2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

jedlá soda 1,5 kávové lžičky, perníkové koření, na promazání povidla, zdobit můžeme ořechy . Povidla a ořechy nejsou započítány ve výživových hodnotách .

Postup přípravy

Smícháme všechny suché suroviny. Šmakouna nalámeme a rozmixuje tyč. mixerem s acidofilním mlékem a přidáme k mouce. Celozrnná mouka více saje, proto v případě potřeby těsto doředíme vodou, aby šlo dobře vylít a rozetřít po plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme cca 25 min na 175.st C. Zkoušíme špejlí.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma