TOPlist


špecle s vepřovou panenkou a květákem

  • Uživatelský recept
  • Autor: spetra
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová panenka (syrová)650
Olej řepkový15
Květák260
Paprika žlutá 260
Smetana zakysaná 20%40
špecle750

Energetická hodnota celkem: 9415 kJ

Bílkoviny (g): 188, Tuky (g): 76, Sacharidy (g): 202 SAFA (g): 26 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1883 kJ

Bílkoviny (g): 37.6, Tuky (g): 15.2, Sacharidy (g): 40.4 SAFA (g): 5.2 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 5.6 Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Špecle připravíme podle návodu (kupovaný polotovar z Lidlu) Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky a osmažíme na oleji, až se maso zatáhne, tak přidáme najemno nakrájený květák a papriku, lehce podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí či na skus dle chuti. Okořeníme bylinkami, lehce osolíme, na závěr zjemníme kysanou smetanou, to už máme vypnutý sporák.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma