TOPlist


makovo ořechový dort s tvarohovým krémem

  • Uživatelský recept
  • Autor: oldyyz
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Želatina (v suchém stavu)10
Rybíz červený300
Rama Cremfin ke šlehání500
Tvaroh polotučný průměr750
Vlašské ořechy (nesolené)100
Mák130
Vejce celé (syrové)440

Energetická hodnota celkem: 15726 kJ

Bílkoviny (g): 203, Tuky (g): 275, Sacharidy (g): 118 SAFA (g): 131 Cukry (g): 76 Vláknina (g): 51 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ

Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 17.2, Sacharidy (g): 7.4 SAFA (g): 8.2 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

stévie vanilka

Postup přípravy

Na korpus ušleháme žloutky se sladidlem dle výběru (já použila Zero calorie od firmy Norbi Update. Přídáme mák a ořechy a nakonec sníh z bílků. Peče se relativně dlouho, nenechte se zmást tmavší barvou navrchu a pečlivě testuje špejlí, aby byl korpus opravdu upečený. Nechám vychladnout. Namočím si želatinu do několika lžic vody. Ušlehám šlehačku (já použila rama cremfine, tedy bez laktózy), přidám tvaroh a sladidlo dle chuti (flav drops - stevii v kapkách ideálně s vanilkovou příchutí). Želatinu rozpustím (nesmí se vařit, takže to míchám prsty, abych to nepřehřála :-)), do hrnce se želatinou vmíchám několik lžic náplně a pak teprve přeliji z hrnce želatinovou směs do krému. Dobře promíchám a plním vychladlý korpus dle fantazie (která mi trochu schází:-)). Zdobím libovolně - kyselejší je chutnější!

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma