TOPlist


Masala čaj (masala chai)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Med včelí8
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250
Čaj (bez mléka a cukru)3

Energetická hodnota celkem: 586 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 3 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 293 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Skořice, zázvor, hřebíček, kardamom, bílý pepř

Postup přípravy

Do půl litru vroucí vody dáme 2-3 kousky celé skořice, stejně tak zázvoru sušeného nebo čerstvého, několik celých hřebíčků, půl lžičky semen kardamomu, na špičku lžičky bílý pepř. Směs se nechá 5 minut povařit, pak se hodí 2 lžičky sypaného černého čaje (assam, darjeeling) a nakonec čtvrt litru mléka. Přivede se jen na okamžik k varu. Pak se na 5 minut odstaví. Pokud se sladí cukrem, přidá se nyní. Pokud medem, počká se, aby ho vysoká teplota neznehodnotila. Slijeme přes sítko a podáváme. Je to národní nápoj Indie, hřejivý a díky koření i posiluje imunitu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma