TOPlist


Melounový sorbet

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Meloun vodní (červený)500
Voda120
Cukr hnědý (řepný, třtinový)80
Citronová šťáva50

Energetická hodnota celkem: 2094 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 116 SAFA (g): 0 Cukry (g): 109 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 262 kJ

Bílkoviny (g): 0.6, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 14.5 SAFA (g): 0 Cukry (g): 13.6 Vláknina (g): 0.4 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do vody přidáme cukr, zahříváme a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Pak necháme zchladnout. Meloun nakrájíme na kousky, odstraníme jadérka a rozmixujeme. Do rozmixovaného melounu přidáme cukerný roztok a šťávu z citronu, dobře promícháme. Nádobu umístíme do mrazáku a necháme vychladit. Přibližně každou půlhodinu promícháme, aby se nevytvořily ledové krystalky.Mrazíme asi tři hodiny. Sorbet můžeme podávat s čerstvým ovocem nebo sektem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma