TOPlist


Jablková bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 55

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr moučka150
Vejce celé (syrové)110
Kypřící prášek do pečiva12
Rum20
Jablko350
Mouka pšeničná polohrubá350
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)10

Energetická hodnota celkem: 9876 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 468 SAFA (g): 7 Cukry (g): 198 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 617 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 29.3 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 12.4 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Smícháme moučkový cukr, vejce, prášek do pečiva a olej. Přidáme rum a kakao. Nastrouháme jablka, vymačkáme z nich šťávu a přidáme je spolu s moukou a mlékem do směsi. Můžeme ochutit oříšky, rozinkami nebo pomerančovou kandovanou kůrou. Přendáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 45 minut.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma