TOPlist


Jablková bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 55

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr moučka150
Vejce celé (syrové)110
Kypřící prášek do pečiva12
Rum20
Kakao Holandské (v suchém stavu)20
Jablko350
Mouka pšeničná polohrubá350
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200

Energetická hodnota celkem: 10070 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 473 SAFA (g): 8 Cukry (g): 198 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 629 kJ

Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 29.6 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 12.4 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Smícháme moučkový cukr, vejce, prášek do pečiva a olej. Přidáme rum a kakao. Nastrouháme jablka, vymačkáme z nich šťávu a přidáme je spolu s moukou a mlékem do směsi. Můžeme ochutit oříšky, rozinkami nebo pomerančovou kandovanou kůrou. Přendáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 45 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

08. 09. 2017 10:04

bessi

Podobně dělám mrkvovou bábovku. Jablková i mrkvová obě jsou moc dobré

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma