TOPlist


Záhorácké závitky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 220

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová krkovice (syrová)600
Sádlo vepřové škvařené10
Cibule70
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu500

Energetická hodnota celkem: 6524 kJ

Bílkoviny (g): 120, Tuky (g): 107, Sacharidy (g): 23 SAFA (g): 48 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1631 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 26.8, Sacharidy (g): 5.8 SAFA (g): 12 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolím a opepříme. Navršíme na ně překrájené vymačkané zelí a stočíme závitky, které zajistíme jehlou nebo párátkem. Na tuku osmahneme plátky cibule do zlatova, přisypeme zbytek zelí a zamícháme. Na zelí položíme závitky, zalijeme vodou tak, aby bylo maso do poloviny zalité. Přiklopené dusíme v troubě nejprve na nejvyšší teplotu, po půl hodině teplotu snížíme na 130°C pomalu dusíme do změknutí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 09. 2017 22:18

martashi

To vypadá moc dobře.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma