- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 800 |
Hrachová mouka | 40 |
Sádlo vepřové škvařené | 5 |
Cibule | 100 |
Česnek | 5 |
Voda | 1200 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, majoránka, parika, česnek, kmín mletý
Energetická hodnota celkem: 1725 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 431 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Václavky nakrájené přes lupeny podusíme spolu s cibulí, česnekem a zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou a povaříme do měkka.Zahustíme luštěninovou moukou rozmíchanou ve vodě. Okořeníme podle chuti, podáváme s bramborovou plackou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.