TOPlist


Steak z tuňáka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák (syrový)220
Olej olivový50

Energetická hodnota celkem: 3175 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 10 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1588 kJ

Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 31.5, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 5 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl, pepř, případně tymián

Postup přípravy

Ukrojíme dva silné plátky tuňáka, osolíme je, opepříme a potřeme olivovým olejem. Lze přidat snítku tymiánu. Na rozpálený gril nebo pánev vložíme tuňáka a prudce opečeme. Pečeme krátce, cca 2 minuty z každé strany. Příliš dlouho pečený steak ztrácí šťavnatost a jeho maso šedne, správně propečený steak musí zůstat uvnitř růžový.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma