TOPlist


Platýs s grilovanou zeleninou na tymiánu

  • STOB recept
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Platýs je poměrně dost cítit rybinou a někomu, kdo se snaží jíst ryby spíš proto, že jsou zdravé, ale teprve si na ně zvyká, bych ho asi nedoporučila. Dalším postřehem je to, že platýs sice vypadá obrovsky, ale z jedné ryby se pořádně nají tak jeden člověk. Ryba je placatá a má silnou kostru, takže obsahuje méně masa, než se zdá. Maso je však jemné, lehké a jak jsem už zmínila, hodně rybí.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Platýz (syrový)300
Brambory pozdní400
Cuketa200
Rajčata 200
Cibule100
Česnek8
Citron30
Olej olivový30

Energetická hodnota celkem: 4058 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 93 SAFA (g): 6 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2029 kJ

Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 46.5 SAFA (g): 3 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, tymián

Postup přípravy

Brambory nakrájejte na tenké plátky a rozprostřete na plech potřený olejem. Okořeňte oblíbeným kořením. Potřete brambory ještě olejem z vrchu a dejte péct na 180°C asi na 25 minut. Připravte si grilovanou zeleninu. Na (grilovací) pánvi rozpalte olej (rafinovaný olivový nebo řepkový) a osmahněte na něm tymián. Poté přidejte nakrájenou zeleninu a restujte asi 7 minut. Rybu před přípravou omyjte a jemně prořízněte kůži. Hlavu odstraňte. Osolte ji a připravte opět ideálně na grilovací pánvi, kterou potřete olejem. Tenká kůže má tendenci se trhat, proto jím nešetřete. Rybu pečte asi 5 minut z každé strany. Servírujte s citronem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma