TOPlist


Rybí salát Ceviche

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Halibut (syrový)400
Rajčata 250
Cibule šalotka80
Citronová šťáva75

Energetická hodnota celkem: 2492 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 4 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 623 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 1 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, koriandr, chilli

Postup přípravy

Pro přípravu lze využít jakoukoli bělomasou rybu (mořský vlk, platýs, treska), případně i lososa, podmínkou však je, aby byla ryba opravdu čerstvá. Rybu nakrájíme na kostky, cibuli a rajčata (jen tuhou vnější část bez zrníček) nakrájíme na drobno. Osolíme a opepříme, přidáme chilli a koriandr a zakapeme větším množstvím citronové nebo limetové šťávy. Necháme odležet cca 20 minut v lednici. Kyselina citronová způsobí tzv. denaturaci bílkovin a maso se "uvaří" za syrova. Salát podáváme například s celozrnným pečivem.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 11. 2017 18:34

DanaR

Asi je to dobré, ale syrová ryba mě moc neláká.

01. 11. 2017 17:26

dolevina

mohlo by být dobré

31. 10. 2017 07:36

Veve12

Já to vyzkouším, ale musím sehnat opravdu čerstvou rybu :-)

31. 10. 2017 07:23

hajekrad

No to bych asi nedal

31. 10. 2017 06:25

Pbyrtusova

Salát z čerstvé ryby nebudu riskovat.

30. 10. 2017 23:52

martashi

Tak tohle určitě vyzkouším, mám moc ráda tataráček z lososa a syrové ryby mě zdaleka neděsí tak jako ústřice apod.

30. 10. 2017 23:22

Hanuja

Tohle mne láka vyzkoušet.

30. 10. 2017 19:31

dylen

tak toto mě neláká

30. 10. 2017 18:03

Slonik71

Sýrovou rybu jsem ještě nejedla ale vyzkouším

30. 10. 2017 13:49

babicka Eva

Syrovou rybu jsem ještě nejedla.

30. 10. 2017 10:11

Yogii

Halibuta jsem měla v sobotu, byl tedy tepelně zpracovaný a byl výborný. Dřív jsem si taky myslela, že bych syrovou rybu jist nemohla, nemám moc v oblibě ani tatarák klasický kvůli krvi. Ale takový tataráček z lososa nebo jen lehce upravený steak z tuňáka, to je dobrota veliká.

30. 10. 2017 09:19

Masa55

Tedy radši sním usmaženého cvrčka, než syrovou rybu......

30. 10. 2017 04:55

ajanka

možná někdy vyzkouším, až najdu odvahu jíst syrové ryby.....

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma