TOPlist


Jahelník

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Švestky60
Rozinky20
Jablko80
Meruňka60
Vejce celé (syrové)110
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Olej řepkový15
Mléko polotučné (1,5 % tuku)500
Jáhly (v suchém stavu)250

Energetická hodnota celkem: 7535 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 293 SAFA (g): 16 Cukry (g): 104 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1884 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 73.3 SAFA (g): 4 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Jáhly spaříme 2x-3x horkou vodou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a dáme vařit. Vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Pak podle množství vody vaříme ještě chvíli s pokličkou. Potom přikryjeme utěrkou a necháme při vypnutém sporáku ještě 15-20 min dojít. Pekáček vymažeme olejem, na dno dáme polovinu jáhel, které jsme předtím smíchali s cukrem, mlékem a vejcem. Jáhly poklademe ovocem a přidáme druhou polovinu jáhel. Upečeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

14. 11. 2017 13:44

Slonik71

Vyzkouším na páteční oběd

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma