TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cícer varený

Zpět
  • Autor: shipka45
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda600
Cizrna (v suchém stavu)180

Dochucovadla:

soľ bobkový list, biele korenie

Energetická hodnota celkem: 2610 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 99, SAFA (g): 1, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 435 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cícer preberieme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme namočený 10-12 hodín (najlepšie cez noc). Potom vody zlejeme, opäť opláchneme, zalejeme 2-3 násobným množstvom vody. osolíme pridáme bobkový list, biele korenie a varíme na miernom ohni do zmäknutia (cca. 1 hod.) uvarený po scedený váha 390g 100g=669,2kJ; B=8,7g; T=2,31g; S=25,4g; C=5,13g; Vl=6,9g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři