- Autor: sduranova
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr (syrové) | 300 |
Cibule | 100 |
Česnek | 25 |
Hovězí vývar čistý | 1200 |
Brambory (syrové) | 100 |
Sádlo vepřové škvařené | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Dochucovadla:
1 kávová lžička mletého kmínu 1 lžíce sladké papriky sůl pepř 1 lžíce majoránky
Energetická hodnota celkem: 4747 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 791 kJ
Bílkoviny (g): 11.2, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Maso a brambory nakrájíeme na kostičky 0,5 cm Cibuli a česnek nakrájíme najemno V hrnci rozehřejem sádlo a orestujeme cibuli dozlatova, přidáme kmin a maso, promícháme a orestujeme, dokud se neodpaří všechna šťáva. Zaprášíme moukou a orestuje. Přidáme česnek a papriku a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, zavaříme, necháme vařit 15 min. Přidáme brambory a majoránku. Uvaříme brambory doměkka. Nakonec část brambor rozmačkáme a tím zahustíme polévku. Při podáváni můžeme ozdobit čerstvou majoránkou nebo chilli papričkou. Sádlo můžeme nahradit řepkovým olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.