TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Gulášová polévka

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 kávová lžička mletého kmínu 1 lžíce sladké papriky sůl pepř 1 lžíce majoránky

Energetická hodnota celkem: 4747 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 30, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 791 kJ

Bílkoviny (g): 11.2, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Maso a brambory nakrájíeme na kostičky 0,5 cm Cibuli a česnek nakrájíme najemno V hrnci rozehřejem sádlo a orestujeme cibuli dozlatova, přidáme kmin a maso, promícháme a orestujeme, dokud se neodpaří všechna šťáva. Zaprášíme moukou a orestuje. Přidáme česnek a papriku a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, zavaříme, necháme vařit 15 min. Přidáme brambory a majoránku. Uvaříme brambory doměkka. Nakonec část brambor rozmačkáme a tím zahustíme polévku. Při podáváni můžeme ozdobit čerstvou majoránkou nebo chilli papričkou. Sádlo můžeme nahradit řepkovým olejem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři