TOPlist


Masové (vepřové panenky) kuličky s lilkem (baklanážem)

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová panenka (syrová)500
Lilek500
Vejce celé (syrové)55

Energetická hodnota celkem: 3225 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 11 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 538 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 4.3 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 1.7 Vláknina (g): 2.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, černý pepř, tabasco-pár kapek, chilli koření, petrželka, máta a koriandr 3 lžíce citrónové šťávy, kůra 1/2 citrónu, 1/2 lžičky mleté papriky

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Lilky propícháme vidličkou. Dáme je na plech a pečeme až jsou hnědé, měkké a scvrklé cca 40 min. Po upečení rozkrájíme a rozmačkáme na pyré (můžeme i rozmixovat). Troubu s necháme zapnutou. Nakrájíme bylinky. Maso umeleme a promícháme s ostatními surovinami (lilek přidáme ař nakonec), vytvoříme kuličky a klademe na plech vyložený papírem. Pečeme do zlatova. Lze i smažit na pánvi, pak je třeba připočíst olej na smažení. Během pečení kuličky obrátíme. Podáváme se zeleninovým salátem, chlebem studené i teplé.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma