TOPlist


Bábovka makovoořechová

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 25.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mák100
Rum40
Vlašské ořechy (nesolené)50
Lískové ořechy (nesolené)50
Mouka pšeničná polohrubá100
Hollandia Selský jogurt bílý 100
Olej řepkový100
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Kypřící prášek do pečiva13
Cukr vanilkový20

Energetická hodnota celkem: 12215 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 208, Sacharidy (g): 201 SAFA (g): 66 Cukry (g): 88 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 489 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 8 SAFA (g): 2.6 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

mák používám mletý, stejně tak jako ořechy, povrch můžeme polít čokoládovou nebo citronovou polevou tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny a smícháme tekuté suroviny, následně smícháme vše dohromady a nalijeme do dobře vymazané a vysypané bábovky a pečeme asi 35 minut při 180°C (záleží na výšce těsta v bábovce) prostě na " suchou špejli "

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma