TOPlist


Petrželová omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: IrenaM
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná bílá20
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250
Smetana na vaření 12%250
Olej běžný (průměr)5
Máslo čerstvé nesolené10
Petržel - kořen400
Cibule50

Energetická hodnota celkem: 3668 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 76 SAFA (g): 28 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 7 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na másle a oleji, přidáme na hrubo nastrouhanou peržel, restujeme, zalejeme vodou, dusíme cca 20 min., osolit, opepřit, ždibec zeleninového vývaru z kostky,rozmixovat do hladka, přidat smetanu a zahustit troškou mouky s mlékem.Dochutit citronovou šťávou, popřípadě octem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma