TOPlist


Švestková omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Švestková povidla40
Voda500
Mouka pšeničná hladká20
Máslo čerstvé nesolené50
Rum15
Cukr bílý (řepný, třtinový)5

Energetická hodnota celkem: 2458 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 50 SAFA (g): 21 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ

Bílkoviny (g): 0.4, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 6.3 SAFA (g): 2.6 Cukry (g): 3.4 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, 1ks hřebíček, mletá skořice, citrónová šťáva z 1/3 citrónu + kůra

Postup přípravy

Nejdříve si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi 1/2 litrem vody. Přidáme koření, cukr, sůl a švestková povidla. Za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne. Před koncem přidáme rum a šťávu asi z půlky citronu. Nakonec švestkovou omáčku ochutíme. Kořeněnou švestkovou omáčku podáváme k uzenému nebo pečenému masu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma