TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

jednoduchý kváskový žitný chléb

Zpět
  • Autor: ipajeros
  • Uživatelský recept
  • Porce: 80.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, semínka

Energetická hodnota celkem: 8498 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 393, SAFA (g): 17, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 106 kJ

Bílkoviny (g): 0.6, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 4.9, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

rozkvas : 1 lžíce kvásku ,150 g žitná chlebová mouka,150 g voda nechám rozkvasit 9-12 hodin,odeberu si lžičku rozkvasu zpět do skleničky v lednici rozkvas smíchám se surovinami na těsto, promíchám jen tak abych vytvořila těsto, formu na chleby si vytřu máslem a těsto do ní vložím, nechám kynout 3 hod, půl hodiny před koncem kynutí rozpálím troubu na 250 stupňů, formu vložím do rozpálené trouby a postříkám vodou, peču 10 min, poté snížím teplotu na 220-200 stupňů a dopékám asi 20 min, mohu přikrýt alobalem, chléb vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři