TOPlist


kváskové lívance

  • Uživatelský recept
  • Autor: ipajeros
  • Porce: 11.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná chlebová60
Voda60
Mouka špaldová celozrnná150
Mouka pšeničná celozrnná150
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)400
Cukr hnědý (řepný, třtinový)30
Vejce celé (syrové)55
směs celozrnných obilných vloček30

Energetická hodnota celkem: 7574 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 319 SAFA (g): 14 Cukry (g): 54 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 689 kJ

Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 29 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 4.9 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

125 g rozkvasu - 60 g vody a 60 g žitné mouky cca 6-8 předem vyjma vejce smícháme všechny ingredience s hotovým rozkvasem a dám na teplé místečko přikryté kynout cca 2 hod, pak přidám vejce a necháme kynout ještě 25 min. Těsto bude řidší konzistence, ale krásně vyskočí během pečení na pánvi. Rozpálím pánev s kapkou oleje či sádla a stáhnu výkon na 1/2, naliju těsto na pánev a nechám péct, než sena povrchu začnou tvořit bublinky, pak otočím obracečkou.pokaždé potřu lívanečník kapkou tuku

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma