TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

kváskové lívance

Zpět
  • Autor: ipajeros
  • Uživatelský recept
  • Porce: 11.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7574 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 319, SAFA (g): 14, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 689 kJ

Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.9, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

125 g rozkvasu - 60 g vody a 60 g žitné mouky cca 6-8 předem vyjma vejce smícháme všechny ingredience s hotovým rozkvasem a dám na teplé místečko přikryté kynout cca 2 hod, pak přidám vejce a necháme kynout ještě 25 min. Těsto bude řidší konzistence, ale krásně vyskočí během pečení na pánvi. Rozpálím pánev s kapkou oleje či sádla a stáhnu výkon na 1/2, naliju těsto na pánev a nechám péct, než sena povrchu začnou tvořit bublinky, pak otočím obracečkou.pokaždé potřu lívanečník kapkou tuku

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři