TOPlist


Jablečný štrůdl z listového těsta - vylepšený bez cukru.

  • Uživatelský recept
  • Autor: KamilaC
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těsto listové500
Jablko500
Rozinky50
Vlašské ořechy (nesolené)30
Mandle (nesolené)30
Vločky ovesné50
Švestková povidla50
Vejce celé (syrové)15

Energetická hodnota celkem: 12439 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 161, Sacharidy (g): 321 SAFA (g): 71 Cukry (g): 127 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 26.8 SAFA (g): 5.9 Cukry (g): 10.6 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, potřeme povidly, posypeme vločkami a rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy, skořicí a rozinkami. Zabalíme do štrůdlu - vzniknou 2 ks, potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme na několika místech vidličkou, aby pára unikala a upečeme na 200 st. C 25 minut. 1 porce = 100 g.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 03. 2018 23:14

KamilaC

Štrůdl je luxusní, použila jsem dušená jablka. K porci na talíř jsem přidala trochu bílého jogurtu - výborná večeře nebo snídaně. :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma