TOPlist


Korpus s ananasem a zakysankou

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)110
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
Cukr vanilinový10
Vlašské ořechy (nesolené)40
Mouka pšeničná hladká12
Mouka pšeničná hrubá13
Olej řepkový25
Voda, minerální voda, pramenitá voda bez příchutě25
Jihočeská smetana zakysaná 18%180
Ananas kompotovaný300
Želatina v prášku (v suchém stavu)12

Energetická hodnota celkem: 6129 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 115 SAFA (g): 31 Cukry (g): 89 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 383 kJ

Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 7.2 SAFA (g): 1.9 Cukry (g): 5.6 Vláknina (g): 0.4 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

vanilka, voda i olej podle velikosti vajec 2xdo půlky skořápky šťáva z kompotu na nabobtnání želatiny podle návodu na sáčku

Postup přípravy

Ušleháme žloutky s cukrem, citronovou šťávou, horkou vodou´přimícháme sypké suroviny, . Zvlášť ušleháme do tuha bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme do hmoty. Pečeme při 180°C asi 20minut (podle velikosti formy) ve vymazané a dobře vysypané formě Želatinu bez vaření namočíme do kompot.štávy a smícháme se zakysankou a natřeme na korpus pokladený ananasem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma