TOPlist


pštrosí vejce s hořčičnou omáčkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mleté maso míchané průměr500
Cibule30
Strouhanka30
Máslo čerstvé50
Mouka pšeničná hladká45
Vývar zeleninový (Vitana)600
Smetana ke šlehání 31%100
Hořčice plnotučná průměr15
Dijon hořčice30
hořčice hrubozrnná10

Energetická hodnota celkem: 15923 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 310, Sacharidy (g): 162 SAFA (g): 134 Cukry (g): 57 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 3981 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 77.5, Sacharidy (g): 40.5 SAFA (g): 33.5 Cukry (g): 14.3 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

majoránka, pepř, sůl, cukr, sezónní bylinky

Postup přípravy

Mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a 1PL hořčici s trochou vody řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pak směs rozdělíme na 4 stejně velké části, každou jednou částí obalíme oloupaná vařená vejce. Potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran nebo upečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova. Máslo rozpusťte v rendlíku, vsypte mouku 3PL a za stálého míchání zpěňte. Míchejte a přilévejte vývar a smetanu. Vařte 15 minut. Do omáčky vmíchejte obě hořčice, cukr a sůl. Nechte povařit. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory s bylinkami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma