- Autor: Hanka98
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí čerstvé lisované | 20 |
Mrkev | 100 |
Olej řepkový | 15 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Dochucovadla:
Sůl, semínka
Energetická hodnota celkem: 8896 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 382,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 556 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 23.9, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Odvážíme mouku, přidáme vejce, mléko, olej, nastrouhanou mrkev, sůl, cukr a droždí. Zaděláme těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na 16 stejných kousků. Každý koudek rozdělíme na tři a vyválíme válečky, které spleteme do copánku. Potřeme vejcem a posypeme semínky. Pečeme na 175°C do růžova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.