TOPlist


Brokolicové karbenátky

  • Uživatelský recept
  • Autor: ajanka
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej řepkový25
Strouhanka15
Ovesné vločky jemné Emco40
Vejce celé (syrové)150
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200
Rohlík celozrnný průměr80
Brokolice1000

Energetická hodnota celkem: 5451 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 151 SAFA (g): 10 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 545 kJ

Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 15.1 SAFA (g): 1 Cukry (g): 3.4 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Uvařenou brokolici rozmělníme, třeba nožem na prkénku, nebo v sekacím robotu, k tomu přidáme vejce, česnek, pepř, sůl, vločky, namočenou housku v mléce, stouhanku dle potřeby. Můžeme zpestřit libovým uzeným nebo šunkou.Vytvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance, dáme na plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme v horkovzdušné troubě asi 40 minut při 180°C do růžova z obou stran.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma