TOPlist


Jidášky

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 75

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká350
Žloutek (syrový)40
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250
Droždí čerstvé lisované25
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Cukr vanilinový10
Sůl1
Hera100
Rozinky50
Vejce celé (syrové)25

Energetická hodnota celkem: 11504 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 92, Sacharidy (g): 412 SAFA (g): 41 Cukry (g): 155 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 383 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 13.7 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 5.2 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nakynutý kvásek smícháme s ostatními surovinami v hladké těsto a necháme nakynout. Pak rozdělíme na třicet kousků. Deset jich vyválíme na válečky posázíme je rozinkami , pak je srolujeme do tvaru šneka. Ze zbylých dvaceti kousků utvoříme placičky .Všechno pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme do růžova. Hotové mažeme medem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma