TOPlist


Hovězí kousky na červené paprice

  • Uživatelský recept
  • Autor: hobitka70
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso přední průměr529
Cibule108
Česnek25
Paprika červená150
Natur bujon HOVĚZÍ5
Sójová omáčka sladká20
Med20
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5

Energetická hodnota celkem: 6121 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 41 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1530 kJ

Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 13.8 SAFA (g): 10.3 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

KORIANDR, Bazalka nebo Skořice, hřebíček

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, papriku na proužky. Na lžíci oleje orestujeme cibuli, poté česnek dále pak prudce hovězí maso. Podlijeme vývarem, já přidávám hřebíček a celou skořici a dusíme do změknutí masa 1,5 - 2 h. Já měla podplečí krk ten se dělá déle, Břicháč Tom to dělá jako minutku bez vývaru tak to musí být asi třeba panenka. Vyndáme skořici i hřebíček.Ke konci (až je maso měkké přidáme papriku a ještě krátce podusíme. Můžeme přidat čerstvou bazalku a koriandr.Rozmícháme med se sojovou omáčkou a worcestrem .Nalijeme na maso a promícháme. Podáváme s vařenou rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma