- Autor: Kat.Ch
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 15 |
Voda | 2000 |
Česnek | 20 |
Květák | 700 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 500 |
Cibule | 150 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 8758 kJ
Bílkoviny (g): 130,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 346,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 111,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1460 kJ
Bílkoviny (g): 21.7, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 57.7, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 18.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Den předem si namočíme fazole, po cca 24 hodinách je slijeme a proplácheme. V hrnci na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno dosklovata. Poté přidáme propláchnuté fazole a necháme asi hodinu vařit. Pak přidáme nakrájený květák s česnekem a vaříme dalších 15-20 min. Nakonec osolíme, opepříme a vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Inspirace: www.dewi.cz
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.