- Autor: sduranova
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tempeh uzený | 150 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 300 |
Sezamový olej extra virgin | 20 |
Žampiony | 300 |
Česnek | 20 |
Papričky chilli | 25 |
Cibule | 200 |
Sójová omáčka | 20 |
Dochucovadla:
sul, petrzelka, pepr, citronova stava
Energetická hodnota celkem: 7862 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 217,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1966 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 54.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 14.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Čočku nejdříve propláchneme a dáme namočit do vody (ideálně přes noc). Poté uvaříme do měkka, nikoli však do rozvaření. Mezitím si pokrájíme najemno česnek, chilli papričku a na plátky červenou papriku, žampiony a cibuli. Na sezamovém oleji nejdříve orestujeme cibuli, česnek a chilli papričku a pak přidáme papriku a žampiony. Na závěr přidáme restovat na kostičky pokrájený uzený tempeh. Vše společně s čočkou promícháme a dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou, citrónovou šťávou a čerstvou petrželí. Salát je výborný teplý i studený.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.