- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Okurka salátová | 600 |
Rajčata | 600 |
Voda | 400 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Active chléb vícezrnný (Bona Vita) | 80 |
Dochucovadla:
Záleží na chuti: sůl, česnek, oregano, bazalka, citron
Energetická hodnota celkem: 2694 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 674 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Salátovou okurku a rajčata oloupeme, rozmixujeme, přidáme trochu vychlazené minerálky , ochutíme citronem, solí, bazalkou a nebo podle chuti třeba česnek nebo oregano a dáme vychladit. Podáváme s trochou zakysané smetany a pokud je polévka zároveň i hlavním jídlem , podáváme s toastem z celozrnného pečiva
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.