TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Italská luštěninová polévka

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, petrželka, bazalka, hmotnost hotového pokrmu 1290 g, nutriční hodnoty na 100 g 220 kJ, B 2,3, T 1,2 g, S 7,4, Vláknina 2,9, SAFA 0,5, Cukr 2,8

Energetická hodnota celkem: 2877 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 97, SAFA (g): 1, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 719 kJ

Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Zeleninu očistěte a nakrájejte. Nejprve na troše oleji osmahněte cibuli, po chvíli přidejte i mrkev, celer a nasekaný česnek. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a podlijte vodou nebo vývarem. Vařte cca 15 minut, přidejte rajčatové pyré a konzervované (nebo předem uvařené) luštěniny. Vařte dalších 10-15 minut, na závěr přidejte čerstvé bylinky. Můžete zjemnit zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Fotografie

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 02. 2022 14:53
velmi chutná polévka, je dobrá i bez smetany, ale ta tomu doda opravdu lahodnou chuť.
jinak je to podobné jako boršč.
26. 09. 2018 08:54
Tohle dělávám jako řeckou když chci využít řapíkatý celer a určitě je lepší použít rajčata z konzervy sekaná než pyré.Taky k tomu dávám knackebrot nalámaný na kousky místo krutonů.Moc dobrý.
25. 09. 2018 16:49
To určitě vyzkouším
25. 09. 2018 08:42
Díky za inspiraci, určitě vyzkouším :-)!
24. 09. 2018 22:10
Dnes jsem uvařila, ale bez rajčat, přišel bratranec a moc mu chutnala.
24. 09. 2018 21:30
Vypadalo to velmi zajímavě, než jsem narazila na rajčata. Zkusím to bez pyré, třeba to bude dobré
24. 09. 2018 18:18
to rozhodně vyzkouším...
24. 09. 2018 18:08
To vypadá zajímavě, jen luštěniny si vařím doma. Konzervy také občas použiji, ale jen když si dělám pro sebe něco co by manžel a syn nejedl :-)
24. 09. 2018 09:35
To určitě vyzkouším

Naši partneři