TOPlist


Jablkové knedlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tvaroh tučný průměr250
Vejce celé (syrové)55
Krupička dětská 130
Jablko250
Smetana zakysaná 12%200
Cukr moučka60

Energetická hodnota celkem: 6510 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 205 SAFA (g): 35 Cukry (g): 105 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1628 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 51.3 SAFA (g): 8.8 Cukry (g): 26.3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl,skořice

Postup přípravy

Tvaroh (nejlépe kostka) utřeme se vejcem a špetkou soli, přidáme krupičku,oloupaná nakrájená jablka na kostky a utvoříme knedlíky o trochu větší pingpongových míčků.Vložíme do vroucí vody, vařené jsou většinou v okamžiku kdy vyplavou.Podáváme se zakysankou,cukrem a skořicí nebo strouhaným tvarohem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma