TOPlist


Jablkovo skořicový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: Ludmilat
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá250
Cukr vanilinový5
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Olej běžný (průměr)100
Jablko350
Meruňky sušené50
Vlašské ořechy (nesolené)30

Energetická hodnota celkem: 11323 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 122, Sacharidy (g): 356 SAFA (g): 14 Cukry (g): 168 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 708 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 22.3 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 10.5 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

0,75balíčku kypřící prášek, lžička skořice,

Postup přípravy

Polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mletou skořici a sekané mandle nebo rozinky smícháme v jedné míse. Jablka nastrouháme a vymačkáme a přilijeme olej. Jablka promíchaná s olejem přisypeme k sypké směsi a vařečkou zapracujeme. Pokud jsou jablka sušší, můžeme postupně přilévat olej podle potřeby. Těsto bude tužší konzistence, ale všechny suroviny musí být propojené. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřátě na 200 °C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma